biztonság az utakon

2019.04.16. 16:00

Minden bringást érdekelni fognak a rendőrség fontos tanácsai

A tatabányai rendőrök felkészítő foglalkozást tartottak a tarjáni gyerekeknek. Emellett fontos tanácsokat fogalmaztak meg a biztonságos biciklis közlekedéshez.

Kemma.hu/police.hu

Az iskolások hasznos tanácsokat kaptak

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Tatabányai Városi Balesetmegelőzési Bizottság április 15-én délután a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában közlekedésbiztonsági programot szervezett.

Az iskolások hasznos tanácsokat kaptak (Fotó: police.hu)

Az iskola tanulói elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, amelyeken a rendőrök felkészítették őket a biztonságos közlekedésre. A gyerekek megismerkedhettek a legfontosabb közlekedési szabályokkal, a kerékpár kötelező tartozékaival, valamint a kerékpáros pályán bizonyíthatták ügyességüket. A kétkerekűvel érkezők regisztráltathatták a járművüket a „Bike Safe” programban is. A résztvevők fényvisszaverő karpántot és kulcstartót kaptak az egyenruhásoktól.

A Városi Baleset-megelőzési Bizottság az alábbi szabályok betartására kéri a kerékpárosokat a közutakon:

  • Biciklivel lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek.
  • Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva keljenek át és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!
  • A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező. A kabáton legyen fényvisszaverő csík vagy viseljenek feltűnő színeket.
  • Testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt.
  • Ügyeljenek a megfelelő öltözékre.
  • A kerékpár kötelező tartozékainak meglétére mindig ügyeljenek! Ezek a biztonságos közlekedés szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!