átverés

2019.11.14. 16:39

Több mint 127 millió forintot csalt ki áldozataitól az oroszlányi szélhámos

Letartóztatta a nyomozási bíró az elkövetőt az ügyészség indítványa alapján, mivel a férfi veszélyeztetné a bizonyítást, sőt, újabb bűncselekményt követne el.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Egy nappal elfogása után letartóztatták azt az ászári férfit, aki több tízmillió forintot csalt ki a megye több településén élő emberektől. A 37 éves K. K. ellen a Komáromi Járási Ügyészség a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatását az oroszlányi tartózkodási helyű, ászári férfinak. A csaló közel négy éven át tizenegy sértettől befektetési célú kölcsönszerződéssel csalt ki nagy összegeket.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi 2014 augusztusa és 2018 márciusa közötti időben, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, tizenegy sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. A sértettek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban a gyanúsított javaslatára kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi a tizenegy sértett közül egy kisbéri férfinak 55 millió forint, egy kisbéri nőnek 37 millió 750 ezer forint, egy komáromi férfinak 15 millió forint, egy ácsi férfinak 7 millió forint, két ácsi férfinak 3-3 millió forint, egy komáromi nőnek 2 millió forint, egy ácsi nőnek 1 millió 400 ezer forint, három további sértettnek egyaránt 1 millió forint kárt okozott.

A férfit az esztergomi nyomozók a férfi elfogását követően a Nemzeti Nyomozóiroda Vagyonvisszaszerzési Főosztályának munkatársaival közösen házkutatásokat hajtottak végre. K. Károlyt 2019. november 12-én hallgatták ki gyanúsítottként az esztergomi nyomozók csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában