Kék hírek, bulvár

2010.05.31. 13:25

Ötvenmilliós károkozás a Tatai Edzőtáborban - kész a vádirat

Hét feltételezett elkövetővel szemben megszüntette a nyomozást a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség a Tatai Edzőtáborban tapasztalt visszaélések, gazdasági bűncselekmények ügyében.

M. A.

A Tatai Edzőtábor ügye 2008. szeptembere óta van porondon: akkor került előzetes letartóztatásba a létesítmény vezetője, Orbán István. Most újabb fordulópontjához érkezett az ügy: vádiratot nyújtott be ellene a Főügyészség a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságra, vagyis bírósági szakaszba érkezett az ügy.

Dr. Miskolczi Ivett, a megyei főügyészség sajtószóvivője a Kemma.hu-nak részletesebben kifejtve elmondta: a főügyészség a Tatai Edzőtábor volt vezetőjével, Orbán István vádlottal szemben, költségvetési szerv, önálló intézkedésre jogosult dolgozója által, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette, hűtlen kezelés bűntette, sikkasztás bűntette, csalás bűntette, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette miatt május 18-án vádiratot nyújtott be a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságra.


 
A vádirat szerint Orbán a felsorolt visszaélésekkel ötvenmillió forintnál is nagyobb kárt  okozott az Edzőtábort fenntartó Nemzeti Utánpótlás nevelési és Sportszolgáltató Intézetnek (NUSI).

A további gyanúsítottak közül egy személlyel szemben bizonyítékok hiányában, míg hat elkövetővel szemben megrovás, mint intézkedés alkalmazásával szüntette meg a főügyészség a nyomozást, tette hozzá a sajtószóvivő. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!