Időjárás

2017.09.13. 05:57

Eső, napsütés, eső – ebben a sorrendben

Éjszaka esett, hajnalra elállt, reggelre kisüt, délelőtt ragyog, délután újra esni kezd. A hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

A szerdára virradó hajnal többnyire eloszlatja az esőfelhőket, reggel már csak a keleti, északkeleti megyékben lehet gyenge eső, záporeső. Nyugaton pára és ködfoltok képződhetnek. A mérsékelt szél néha megerősödik. A leghidegebb órákban 9 és 15 fok közé hűl a levegő, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Napközben a délelőtti napos időt követően a kora délutáni óráktól nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem lesz. A szél az ország északi felén megélénkül, a Kisalföldön gyakran erős széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet maximuma 20 és 24 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó, a Szelidi-tó és a Lupa tavak vize 19-20 fok között van, a Fertő 18, a Tisza-tó pedig 20 fokos.

A Duna vize 17 és 18 fok között változik: Komáromtól Mohács irányába egyre melegebb. A Tisza hőmérséklete 19 és 22 fok között változik.

Az Adrián hűvös lesz a reggel, csapadék nem várható, napközben 23 fokig melegszik a hőmérséklet. Napközben a 20 fokot is alig haladja meg a hőmérséklet. A tenger vize a horvát partoknál 23-24 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!