Fenntartható Város

2017.10.10. 13:00

Védjegy őrzi Tata értékeit

2017-ben Tata ismét elnyerte a Holnap Városáért védjegyhasználatát, ezúttal a Fenntartható Városért kategóriában. A tatai pályázat idén az emberközpontú közigazgatás aktuális feladatairól, stratégiájáról szólt.

kemma.hu

Forrás: tata.hu

Harmadik alkalommal került be Tata a Holnap Városáért díjazottjai közé. Idén a Fenntartható Városért elnevezésű kategóriában nyerte el az elismerést, melyet Michl József polgármester vett át Budapesten – számoltak be a város honlapján.

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. Ennek a programnak része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap Városáért Díj, melyet október 6-án Budapesten, Pest Megye Önkormányzatának Dísztermében adtak át az idei nyertes védjegyhasználóknak.

Forrás: tata.hu

 

– Ösztönözni szeretnék a településeket arra, hogy büszkék legyenek saját értékeikre, teljesítményükre. Hogy elhiggyék: megvan minden képességük és készségük arra, hogy saját adottságaik, igényeik szerint minél élhetőbbé, fenntarthatóbbá tudják tenni otthonukat, s hogy a városukon kívül élők számára is vonzóvá, tiszteletre méltóvá válhatnak – emelte ki köszöntőjében Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója a díjátadón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!