Hírek

2005.09.07. 00:00

Apró moszatok a palackos ásványvízben

Esztétikai hiba Olvasónk egy karton ásványvizet vásárolt az egyik nagyáruházban. A hat palack egyikében a víz mellett mást is talált.

BAMA

Olvasónk elmondása szerint a vízben lévő anyag leginkább  citromrostokra hasonlított. Nem volt rest, és megkóstolta. Ízre nem érzett különbséget a többihez képest, de nem volt gusztusa meginni, így inkább kiöntötte azt. Kérdés, mi lehetett a palackban?
– Két évvel ezelőtt még számos írásbeli és szóbeli panaszbejelentés érkezett az ásványvizekkel kapcsolatban – mondták érdeklődésünkre a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség sajtóosztályán. Hozzátették: ezek egy része kifejezetten a termék minőségére vonatkozott. Az akkor vizsgálatba bevont termelőszervezetek képviselték a hazai ásványvíz-palackozás több mint 85 százalékát.
A hivatal akkor megállapította: a forgalmazott palackozott természetes ásványvizek döntő többsége megfelel a jogszabályi előírásoknak. A feltárt hibák sem az élelmiszerbiztonságot érintették. A konkrét esetben úgy vélték, olvasónk egy rosszul elmosott, visszaváltható és újratöltött palackot vehetett az üzletben. Hozzátették, kiöntés helyett inkább hozzájuk kellett volna beküldeni a vizet. Ez a jó tanács egyébként minden esetben elkel, hisz utólag gyakorlatilag már lehetetlen bármit is megállapítani.

Ezek is érdekelhetik