Beruházás

2022.03.03. 17:46

Új buszokat kapott Komárom-Esztergom megye

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények hatékony és magas színvonalú kiszolgálása. A program keretében a megye járműparkja huszonegy nagy befogadóképességű, modern járművel gazdagodott.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A megyeközpont autóbusz pályaudvarán mutatták be a helyközi közlekedést szolgáló járműveket. „Megérkeztünk!” hirdették az információs táblák a két típust szemléltető autóbuszokon. Három nagy befogadóképességű Volvo és tizennyolc Mercedes-Benz REFORM fiatalítja a flottát, amely jelentős színvonal-emelkedést eredményez a megye helyközi közlekedésében – hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Bencsik János (Forrás: Dallos István / 24 Óra)

Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának emelése nemcsak az utasok életminőségét javítja. Ha többen szállnak buszra, vonatra, csökken a közutak zsúfoltsága, tisztábbak és csendesebbek lesznek az utcák, mérséklődnek a baleseti kockázatok. A közlekedési szolgáltatók célja, hogy az autózás ésszerű alternatívájaként kényelmi szempontból, eljutási időben és árban is versenyképes választási lehetőséget kínáljanak. Ehhez elengedhetetlenek a korszerű és komfortos járművek. 

Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő hozzátette: a térség lendületes fejlődését kell kezelnie a tömegközlekedésnek. Ma már az utasok kényelmét egyre több környezetkímélő, modern eszköz szolgálja. Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő elmondta: a megyeközpontban nemrégiben lecserélték a helyi közlekedést kiszolgáló flottát, s így már korszerű járműveken utazhatnak a városon belül közlekedők. Hozzátette: a járművek mellett kiemelt szerepe van az úthálózat fejlesztésének is. Az egykori szénszállító és a környei elkerülő út kiépítése éppen ezért nagy jelentőségű beruházás. 

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hozzátette: a mostani új járművekkel együtt 2018 óta már 46 új autóbusz biztosítja a magasabb színvonalú kiszolgálást. A folyamatos fejlesztésekkel azt szeretnék elérni, hogy minél többen tegyék le a slusszkulcsot, autó helyett üljenek autóbuszra.

A MÁV–Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb közösségi közlekedési szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja keretében 1700 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba. A társaság idén további 1000 új jármű beszerzését tervezi. A jármű-fiatalítás eredményeként az év végéig az autóbusz-állomány 45 százaléka megújulhat és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!