Támogatás

2024.05.25. 06:45

Real-verő legendával, különleges sapkában fotózkodott Orbán Vikor

Két csúcstartó is támogatásáról biztosította Gál Csabát, Tatabánya Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét. Orbán Viktor miniszterelnök, valamint azon kevés magyar focisták egyike, aki elmondhatja magáról: a Real Madridot is megverte a csapatával.

Kemma.hu

A minap mutatták be a Szerelemfoci című kétkötetes könyvet Felcsúton. A rendezvényen, amelyen Orbán Viktor is tiszteletét tette, Tatabánya ikonikus lagdarúgólegendája, Szabó György, mindenki Gyurikája is részt vett. És ha már ott volt, különleges fotót is készített a miniszterelnökkel, így is biztosítva támogatásáról Tatabánya Fidesz-KDNp-s polgármesterjelöltjét. Gál Csaba, mint fogalmazott, köszöni a két csúcstartó támogatását.

Két csúcstartó is támogatásáról biztosítatta Gál Csabát, Tatabánya Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét. Orbán Viktor miniszterelnök, valamint azon kevés magyar focisták egyike, aki elmondhatja magáról: a Real Madridot is megverte a csapatával.
Szabó György és Orbán Viktor a felcsúti rendzvényen Tatabányára is üzent
Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Mit is mondhatnék?? Hajrá, Tatabánya! Nekik és mindenkinek, aki szóban, tettel vagy csak lélekben, de segít a küzdelemben. 

– írta Gál Csaba, hozzátéve, hogy nagyon jólesik neki a sok támogató üzenet, hozzászólás, vagy személyes beszélgetés, kézfogás, mosoly az utcán, amelyet a kampány során tapasztal.
–  Önökkel, veletek együtt el tudjuk érni a változást, amire a városnak szüksége van! Nekünk Tatabánya az első! –  tette hozzá.

Igazi legendával fotózkodott Orbán Viktor

Szabó György Hajrá, Gál, a miniszterelnök pedig Hajrá, Csaba feliratú sapkában készítette el a különleges fotót. Az örökifjú Szabó György, mindenki Gyurikája egyébként áprilisban ünnepelte 82. születésnapját

  • 1973-ban és 1974-ben Közép-európai Kupát nyert a Tatabányai Bányász színeiben.
  • Pályára lépett mindkét alkalommal a híres Real Madrid elleni mérkőzéseken is 1981-ben. Mint ismert, 2-1-re a bányászvárosban le is győzték a világhírű csapatot.
  • Emellett a magyar labdarúgás históriás könyveiben is szerepel, ugyanis ő a nemzeti válogatott legidősebb debutálója.

A Feol.hu arról számolt be, hogy a Szerelemfoci kezdeményezője a miniszterelnök volt, írója Zsohár Melinda és Oláh János, szerkesztői Major Anita és Margittai Gábor. Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke pedig a finanszírozásból vette ki a részét. Az írás a helyi futball százéves történetét dolgozza fel. Orbán Viktor a könyvvel kapcsolatban bejelentette: ha Magyarország bármely települése hasonló értékmentő könyv készítésébe vágja irodalmi fejszéjét, a kormány a költségek felét állja.

– Ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét – idézte a békepárti kormányfőt az MTI. – A kétezres években talpra álló magyar futball előzményei ott vannak a szocialista futballban, az 1950-es évek Aranycsapatában, valamint az 1938-ban világbajnoki döntőt játszó válogatottban is.

A magyar futball megszakítottsága ellenére mindig képes volt arra, hogy valahogy helyreállítsa a folytonosságot. Ez az akadémiák megalakításakor is így volt, tette hozzá Orbán Viktor, azonban rámutatott arra is, hogy ha nincs a futballnak jövője, elvész a múltja is, és egy zárvánnyá válik. 

A magyar futball régi dicsőségét is az tartja meg, hogy van jelenje és jövője 

– emelte ki, majd a sajtótájékoztató végén arról is beszélt: sokfajta sportággal próbálkoztak falun, de a falusi sport története alapvetően a futballszakosztályok története.

Érdekesség: az Aranycsapatról szóló, Arany pillanatok című kiállítás épp ezen a héten, pontosabban csütörtökön érkezett meg Dorogra. Az önkormányzat és a Puskás Intézet közös rendezvénye több kerek évfordulóhoz kötődik. 1954. május 23-án, napra pontosan 70 éve nyert az Aranycsapat az angol válogatott ellen. A legendás 6:3 után akkor 7-1-re. Továbbá idén ünnepli várossá válásának 40 éves évfordulóját Dorog, valamint 110 éves a dorogi sport is. 

A vitrinekben az Aranycsapat két dorogi kötődésű játékosához, Grosics Gyulához és Buzánszky Jenőhöz köthető emlékek is megtekinthetőek, de meg kell jegyezzük, hogy Komárom is adott játékost az ikonikus gárdának, Czibor Zoltán személyében. 

Az év focistái 2024 - közönségszavazás
Az idén is olvasóink dönthetik el, kik kapják a vármegyei labdarúgószövetség díjait. Négy kategóriában 20 jelölt várja a voksokat, hogy eldőljön, kik az év focistái. Szavazz a kedvencedre!

Az esztergomi polgármesterrel is készült baseballsapkás fotó

Nem a „Hajrá, Csaba” feliratú baseballsapka az első különleges darab, amelyet a miniszterelnök visel egyébként. A közelmúltban, kampánykörútja esztergomi állomásán az ottani Fidesz-KDNP-s polgármesterrel, Hernádi Ádámmal készült különleges fotó. Instagram-oldalán viccesen meg is jegyezte, hogy ez Tom és Jerry különleges kalandja a városban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában