Sérülés

2024.04.04. 17:25

Így van most a focista lány, akit mentőhelikopterrel kellett elszállítani

A húsvéti hétvégén rendezett Annavölgyi Bányász SE - Tatai AC területi női felnőtt labdarúgó mérkőzésen a tataiak játékosa, a mindössze 18 éves Bencze Adelina egy ütközést követően szenvedett súlyos sérülést.

Túri Csaba

A szerencsétlen mozdulat után a női labdarúgójátékos elterült a földön, de ezután még a saját lábán tudta elhagyni a pályát, egyből hívták is hozzá a mentőt — árulta el oldalunknak Bencze Józsefné, a focista nagymamája. Később, amikor elvesztette az eszméletét, akkor látták, hogy nagyobb a baj, ezért mentőhelikoptert hívtak, ami Budapestre szállította (egy meg nem nevezett) kórházba, ahol egyből az intenzív osztályra került. Az első orvosi diagnózis rossz híreket vetített előre, nagy volt az esélye, hogy a szerencsétlenül járt sportoló nyaktól lefelé megbénul.

Mentőhelikopterrel szállították Budapestre a súlyos sérülést szenvedett női labdarúgót (képünk illusztráció)
Mentőhelikopterrel szállították Budapestre a súlyos sérülést szenvedett női labdarúgót (képünk illusztráció)
Fotó: Jaromir Chalabala / Forrás:  Shutterstock

Adelinát az altatásból másnap ébresztették fel, hogy megnézzék, tudja-e mozgatni a végtagjait. A gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhetően a legrosszabb eshetőség szerencsére nem öltött valóságot, a fiatal női labdarúgó jelenleg már egyre jobban igyekszik járni, ami még azonban nem megy úgy, mint előtte. A nagyszülő elmondása szerint szerdáig szerették volna a kórházban tartani Adelinát, de ő mindenképpen haza szeretett volna menni, amit végül engedélyeztek is a megfelelő állapota miatt.

Óriási akaraterővel bír az ifjú női labdarúgó

Egyelőre úgy tűnik, hogy a focista megússza szövődmények nélkül, pedig még a mérkőzés után két alkalommal is agyvérzése volt, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezek altatásban történtek nála, így az orvosok azonnal közbe tudtak avatkozni. Az agyvérzések miatt jelenleg még van egy kisebb emlékezetkiesése – például nem tudta megmondani melyik városban van. 

A nagymama szerint Adelina ma már egyre többet mosolyog, amivel meglátása szerint a családtagokat is szeretné erősíteni. A Tatai AC fiatal labdarúgójára a jövőben gyógytorna és különböző mozgáskoordinációs gyakorlatok várnak, de Bencze Adelina a fiatal kora ellenére nagy akaraterejéről bizonyságot tevő lánynak ezek már nem jelenthetnek akadályokat, akit biztosan várnak majd vissza a csapattársai az öltözőbe, majd idővel a futballpályára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában