Vívás

2024.04.16. 11:49

Keresztes Ádám a legjobb tizenhatig menetelt a világbajnokságon

Vármegyei vívóink számára is elkezdődött a korosztályos világbajnokság, amelynek Szaúd-Arábia ad otthont. A tatai Keresztes Ádám az Európa-bajnoksághoz hasonlóan a legjobb 16-ig jutott, a tatabányai Salamon Réka azonban most nem jutott a legjobb 32-be.

Kemma.hu

Keresztes Ádám a csoportkörben nem remekelt, három vereség és három győzelem volt a mérlege. A 64 közé meglehetősen szoros 15-14-es asszóban jutott, ellenfele a brit Cador Beautyman volt. A 32-be jutásért az örmény Gagik Davtyant győzte le, majd a szingapúri Thadeus Juay Che Chia következett. A svájci Alban Aebersolddal már nem bírt a tatai vívó, 15-11-re veszített. Így a 15. helyen végzett, a magyar küldöttség legjobb egyéni párbajtőr eredményét elérve.

Keresztes Ádám és Noah Silvers a csoportkörben vívtak egymás ellen
Keresztes Ádám és Noah Silvers a csoportkörben vívtak egymás ellen
Fotó: @PHOTOPAVIA / Forrás: FIE - International Fencing Federation/Facebook

A tatabányai Salamon Rékának a csoportkör jól sikerült, öt győzelmet aratott, és egy vereséget szenvedett el. A főtáblán a kínai Li Xinyao 15-9-re legyőzte őt.

Fiatal vívónk csapatban is bizonyíthatnak, mindketten szerdán lépnek újra pástra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában