Kiütés

2024.03.31. 17:22

Elnézést kért a MOL Tatabánya edzője

Tükörsima vereséget szenvedett Dragan Djukics Tatabányája a rangadónak kikiáltott, szegediek elleni összecsapáson. A szépszámú közönség egy rendkívül indiszponált, mélyen tudása alatt kézilabdázó Tatabányát láthatott, miközben a vendégek „fürödtek” a játékban.

Kemma.hu

Rangadónak indult, de osztálykülönbség lett a vége

Fotó: Hagymási Bence

Kis híján telt ház és remek hangulat fogadta a MOL Tatabánya és a Pick Szeged játékosait. A rangadón idegesen, kapkodva kezdett mindkét gárda. A vendégek azonban hamarabb nyugodtak meg, és talán még ők is csodálkoztak azon, hogy a házigazdák mennyit hibáznak. 

Messze a tudásától játszott a MOL Tatabánya (kékben)
Messze a tudásától játszott a MOL Tatabánya (kékben)
Fotó: Hagymási Bence

A Kék Tigrisek futószalagon rontották el a helyzeteiket. Topic néhány perc leforgása alatt három ordító helyzetet is elpuskázott. Eközben a szegediek kapusa, Mikler kivédte a Bányász „szemét”. Már az első félidő vége előtt le lehetett zárni a találkozót, akkor, amikor a Tisza-parti alakulat tízgólos előnyre tett szert.

Ez a MOL Tatabánya nem az volt, amit megszoktak a szurkolók

Szünet után is lubickolt a küzdőtéren kialakult helyzetben a Szeged. A Tatabánya annyira a mélyponton kézilabdázott, hogy még a kettős emberelőnyt is elhibázta elsőre. Az egyetlen dicsérhető „valaki” a tatabányai szurkolótábor volt, amely az „utolsó leheletéig” kitartott a Bányász mellett.

Dragan Djukics: — Szégyellhetjük magunkat. Most csak egy csapat volt a pályán. Ilyen első félidőre nem emlékszem a pályafutásom során, amelyet a Tisza-partiak ellen produkáltunk. Harminc perc alatt eldőlt minden. A Szeged a játék minden elemében felülmúlt minket. Bocsánatot kérek a szurkolóinktól és egyben megköszönöm, hogy végig kitartottak mellettünk.

Kárpáti Krisztián, a Szeged edzője: — Egy, úgymond differenciált edzést tartattunk a rangadó előtt. A sport érdekes dolgokat tud produkálni. Kiélezett, nagy csatára készültünk. Nem az lett belőle. Ezen a meccsen idei legjobbunkat nyújtottuk. A Bajnokok Ligája vereséget követően átszakadt az a bizonyos gát. Jól védekeztünk és jól támadtunk.

Férfi kézilabda NB1., férfi, 20. forduló
MOL Tatabánya KC – Pick Szeged 27-41 (14-25)
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 5200 néző, vezette: Bócz L., Wiedemann V.

Tatabánya: Bartucz – Rodríguez 4, Ancsin 4, Topic 4, Juhász Á. 1, Pergel 2, Krakovszki B. 2. Csere: Székely M. (kapus), Dissinger, Maras 4, Vilovszki, Ugalde 4 (4), Eklemovics 1, Enomoto, Vajda H., Jadegari. Edző: Dragan Djukics.

Az eredmény alakulása, 4.p.: 2-3, 8.p.: 4-4, 14.p.: 5-11, 18.p.: 7-16, 24.p.: 11-20, 27.p.: 12-22, 34.p. 16-29, 43.p.: 20-31, 57.p.: 25-39.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/5.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában