NBIII

2024.03.17. 21:37

Visszavette vezető helyét a tabellán a Bányász

Ismét nagyszerű hétvégét zártak a vármegye csapatai az NBIII-ban. Két győzelem mellett egy döntetlen született, ráadásul a Tatabánya újra vezeti a tabellát.

Túri Csaba

A Bányász szurkolói szeretnének sok ilyen jelenetet látni a Bicske ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az Opus Tigáz Tatabánya ott folytatta, ahol Balatonfüreden abbahagyta. A puskás Akadémia csikócsapata ellen ugyan az első félidőben még nem találták az ellenszert, de a második félidőben fokozatosan őrölte fel ellenfelét a Bányász. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, aminek az eredménye végül két szerzett gól volt. A szurkolók nem csak a győzelemnek örülhettek, hiszen a listavezető Veszprém vereséget szenvedett a Budaörs csapatától, így minden visszakerült a téli szünet alatti pozícióba. A hátralévő tíz fordulót tehát az élről folytatják Gyürki Gergelyék.

Hátrányból tudták megfordítani a meccset a komáromiak
Hátrányból tudták megfordítani a meccset a komáromiak
Fotó: Viszló Balázs

A komáromiaknak volt miért visszavágni hétvégi ellenfelüknek, ősszel ugyanis egy súlyos, 5-1-es vereséget szenvedtek el Szombathelyen. Az első félidő után nem úgy tűnt, hogy sikerül a revans, a szünetre ugyanis vendég előnnyel mentek el a csapatok. A második játékrészre azonban sikerült váltani, előbb összejött az egyenlítés a KVSE csapatának, majd a hajrá felé közeledve a vezetést is sikerült átvenniük. A végén még egyszer betaláltak a szombathelyieknek, így végül sikerült otthon tartania a Komáromnak első idei hazai meccsén a pontokat. A Komárom VSE a három tavasszal lejátszott mérkőzésén még nem talált legyőzőre, ezzel messzire kerültek a kiesőzónától.

A Dorogi FC múlt heti győzelme után szeretett volna hazai környezetben is sikert aratni. A gyirmótiak ellen sok helyzetet kidolgozó dorogiaknak nem akart összejönni a gól, hiába dolgoztak ki sok helyzetet. Mivel a vendégcsapat sem talált be, gól nélküli döntetlennel megosztoztak a csapatok a pontokon.

NBIII. Észak-Nyugati csoport, 20. forduló
Opus Tigáz Tatabánya - Puskás Akadémia II. 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Szegő, Letenyei

Komárom VSE - Szombathelyi MÁV Haladás VSE 3-1 (0-1)

Hazai gólszerzők: Nagy Z. (2), Nagy Zs. 

Dorogi FC - Gyirmót FC Győr II. 0-0 (0-0)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában