Viva la Mexico

2024.02.23. 11:21

Észal-Amerikában kalandozik a magyar socca-válogatott

A Mexikóban megrendezésre kerülő socca Copa Americára kapott meghívást a magyar válogatott, akik már le is játszották az első mérkőzésüket. A socca csapatot pedig egy esztergomi születésű futballista is erősíti.

Kemma.hu

Két meccsen két győzelem a socca-válogatott mérlege a Copa Americán

Forrás: Socca Hungary / facebook

Még tavaly novemberben érkezett felkérés a Socca-Kispályás Magyar Labdarúgó és Szabadidő Sportszövetséghez, hogy szeretnék a magyar válogatottat meghívni a Socca América's Fiestára, ami tulajdonképpen a Copa America. Aki még nem ismerné, a socca a kispályás labdarúgásnak egy változata, ahol öt plusz egy játékossal állnak fel a csapatok a kétszer húszperces mérkőzésre, amelyet egy 25 méter széles és 45 méter hosszú pályán játszanak.

A magyar socca-válogatottra hosszú utazás várt Mexikóba
A magyar socca-válogatottra hosszú utazás várt Mexikóba
Forrás: Socca Hungary / facebook

 Rendkívül dinamikusan fejlődő szakágról beszélhetünk, amit világszerte egyre szélesebb körben kedvelnek meg és követnek figyelemmel. A magyar válogatott jelenleg a világranglistán az előkelő 13. helyen tanyázik olyan országokat megelőzve, mint Belgium, Argentína, Portugália, vagy éppen Spanyolország.

Komárom-Esztergom vármegyéből a socca-válogatottba

Ennek a válogatottnak a tagja az esztergomi születési Sóron Tibor, aki nagypályás pályafutása során a Dunaújváros, a III. Kerületi TVE és a Szeged színeiben évekig az NB2-ben szerepelt és rugdosta a gólokat. Sóron jelenleg az NB3-as Bicske csapatában futballozik, tehát szó sincs arról, hogy felhagyott volna a nagypályás labdarúgással. Sőt, hét szerzett góljával meghatározó játékosa a bicskei gárdának.

A magyar socca-válogatott a Copa Americán már túl is van két mérkőzésen: első körben Guatemala csapatát verték 3-1-re, egy nappal később pedig Uruguay volt a szenvedő fél, őket 1-0-ra győztük le. A Socca Hungary közösségi felületén nyilatkozott az első mérkőzés után a csapat egyik gólszerzője, Huszty Dániel. Elárulta, hogy még nem sikerült teljesen az akklimatizálódás, az egész mérkőzésen alig volt oxigénjük, ennek ellenére magabiztosan tudtak győzni. Hozzátette: lépcsőről lépcsőre haladnak és bíznak benne, hogy fokozatosan meg tudják majd szokni a szervezetüknek főleg ebben az időben szokatlan éghajlatot is.

A mieink csoportjában szerepel még a házigazda Mexikó. A négy csoportból az első két helyezett jut tovább, akik majd egyenes kiesés rendszerben folytatják a szereplést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában