Csapatverseny

2024.02.12. 06:13

Kun Anna nélkül, két tatabányaival hatodik a párbajtőr-válogatott a világkupán

Hatodik helyen végzett a Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású női párbajtőrcsapat a barcelonai világkupán. Az olimpiai kvóta megszerzésére még maradt egy hajszálnyi esély.

Körtvélyfáy Dina

Dékány Kinga, Gnám Tamara, Wimmer Dorina és Muhari Eszter

Forrás: Hunfencing

Fotó: @PHOTOPAVIA

Ahogy a hunfencing.hu is írta, a két tatabányaival, Gnám Tamarával és a szombaton egyéniben világkupa bronzérmet szerző Muhari Eszterrel felálló csapat bravúrosan teljesített a rendkívül erős mezőnyben. Mindezt úgy, hogy a tatai Kun Anna nem tudta vállalni a vívást, mivel műtött keze messze van a százszázalékostól.

A magyarok a nyolcaddöntőben Hongkongot győzték le, ezzel életben tartva minimális esélyüket az olimpiai kvótára, a kvalifikációs időszak utolsó versenye előtt. Hongkong legyőzése pedig nem volt egyszerű feladat, Muhari Eszter öt tusos hátrányból fordított az utolsó asszóban, ráadásul a világranglistát vezető Kong ellen.

A negyeddöntőben a csapatranglistát vezető Dél-Korea következett, ők 45:33-ra legyőzték válogatottunkat. A küzdelem az 5-8. helyért folyatódott tovább, ahol Románia ellen sikerült nyerni. Az ötödik helyért a biztos olimpiai résztvevő franciák következtek, de egyetlen tussal ők bizonyultak jobbnak, így a mieink a hatodik helyen zártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában