Világbajnokság

2024.02.16. 17:11

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott – Tatabánya világbajnoka értékelte a mérkőzést

A 2022-es budapesti női vízilabda világbajnokság döntőjét ismételték meg, ezúttal a katari Dohában. Két éve az amerikaiak nyertek, így lett volna miért visszavágnunk.

Petrik József

Nem sikerült visszavágni a legutóbbi világbajnoki döntő elvesztéséért

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a dohai világbajnokság döntőjében a lehető legkisebb különbséggel, mindössze egy góllal maradt alul az Amerikai Egyesült Államok válogatottjával szemben. A mérkőzés kezdete felért egy rémálommal, az amerikaiak percek alatt elhúztak 3-0-ra. A magyar válogatott azonban összekapta magát, két szerzett góllal visszajöttek a lányok a meccsbe. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok az aranyéremért folyó csatában, felváltva születtek a gólok. Ennek eredményeként egygólos amerikai előnnyel mehettek szünetre a felek. 

A harmadik negyed mindössze egyetlen gólt hozott, de mivel azt a sötét sapkában játszó magyar válogatott szerezte, az utolsó felvonásra döntetlennel fordultak rá a csapatok. Az Egyesült Államok játékosai a negyedik negyedben ismét ráéreztek a góllövésre, miközben a lányaink többször is rontottak az ellenfél kapujánál. A véghajrának így három gólos amerikai vezetéssel mentek neki a csapatok. Amikor már mindenki temette volna a győzelmet, a magyar lányok ismét megrázták magukat és sikerült egyetlen gólra felkapaszkodni. Bár a végén még támadhattak a mieink az egyenlítésért, sajnos újabb gólt már nem sikerült szereznünk, ezzel az Amerikai Egyesült Államok lett a világbajnok, míg a magyar válogatottnak a két évvel ezelőttihez hasonlóan az ezüstérem jutott.

Zantleitner Krisztina, a Tatabánya Women Water Polo elsőosztályú női csapatának a vezetőedzője, a Montrealban 2005-ben világbajnokságot nyert magyar válogatott oszlopos tagja, olimpiai negyedik helyezett értékelte a Kemma.hu-nak a döntőn látottakat.

– Az amerikaiak nagyon jól kezdtek, így gyakorlatilag végig futottunk az eredmény után. Aztán a mieink védekezése is összeállt, így szorosabbá vált az eredmény. Az Európa-bajnokság óta nagyot megy ez a magyar csapat, de tovább kell dolgozni. Az ikszes meccseket meg kell nyerni egy-egy góllal, mert ne feledjük, mi két döntetlennel jutottunk el a döntőig. Az olimpián pedig – valószínűleg – egy-egy gólon múlik majd egy csapat sikere. Az USA ellen pedig vezetni kellett volna ahhoz, hogy esélyünk legyen a győzelemre.

Női vízilabda világbajnokság, döntő:
Egyesült Államok-Magyarország 8-7 (3-2, 2-2, 0-1, 3-2)
A magyar gólszerzők: Keszthelyi, Garda 2-2, Parkes, Faragó, Gurisatti 1-1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában