vízilabda

2024.01.13. 07:30

Zantleitner Tamás a magyar bravúrról: űgy néz ki, vízipólóban a TAO-nemzedék jól menetel

Kemma.hu

Örömünnep a medence szélén a magyra-szerb meccs után

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Férfivízilabda-Eb, negyeddöntő: Magyarország–Szerbia 
15–14 (3–3, 2–2, 4–3, 1–2, 5–4) – ötméteresekkel 
magyar gólszerzők: Vigvári Vi. 5, Tátrai 4, Fekete 3, Vigvári Ve., Nagy Á., Pohl 1–1 

Az 51-szeres magyar válogatott, tatabányai Zantleitner Tamás, klubcsapatával BEK-, LEN- és Szuperkupát nyert, illetve a bajnokságban és a Magyar Kupában is győztes csapat tagja volt, a Kemma.hu-nak értékelte nemzeti csapatunk szerbek felett aratott győzelmét

Zantleitner Tamás sikert sikerre halmozott és vitte Tatabánya hírét 
Forrás: https://tvsevizilabdakft.hu/

− A szerbeken óriási volt a nyomás, hiszen még nincs kvótájuk az olimpiára. Így a négy közé jutás számukra létfontosságú lett volna. Egyébként egy nagyon jó meccset láthattunk. Azt eddig is tudhattuk, hogy jók a fiataljaink, de ezt most a nemzetközi mezőnyben, a felnőttek között bizonyították. Ez már csak azért is örömteli, mert úgy tűnik, hosszú távon ott lehetünk a sportág élvonalában. Úgy néz ki, hogy vízipólóban a TAO-nemzedék jól menetel − elemzett Zantleitner Tamás. 

A magyar férfivízilabda-válogatott 10–10-es döntetlen után ötméteresekkel 15–14-re győzte le pénteken az olimpiai címvédő szerb csapatot a horvátországi Európa-bajnokságon, így a legjobb négy közé jutott. Varga Zsolt szövetségi kapitány ezúttal Szeghalmi Zsombort és Molnár Eriket hagyta volna ki a 15 fős keretből, azonban utóbbi az utolsó pillanatban, mégis lehetőséget kapott Hárai Balázs betegsége miatt. A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, így már az kisebb meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott. Ott aztán a hat olimpiai bajnokkal felálló szerbeket is felülmúlta az idegek csatájában. Így a magyarok örülhettek a végig izgalmas meccs végén. A legutóbbi Eb-n második magyarok a folytatásban a címvédő horvát és a világbajnoki ezüstérmes görög csapat negyeddöntős párharcának győztesével találkoznak, vasárnap 16.30-tól. 

A magyar női vízilabda-válogatott az 5–8. helyért játszik a hollandiai Európa-bajnokságon a franciákkal szombaton 17:30-tól. Az előző ellenfél a brit csapat volt, amelyet 21–5-re megvertek. Női válogatottunk becsületbeli ügyként tekintett arra találkozóra, és ennek megfelelően alig három perc alatt három góllal egyértelműsítette az erőviszonyokat, aztán csak előnnyé növelte.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában