Labdarúgás

2024.01.22. 17:26

Soproni edzőtábor után felkészülési meccsekkel hangol a szezonra a Tatabánya

Kemény edzésekkel, majd egy soproni edzőtáborral kezdte meg a felkészülést a tavaszra az Opus Tigáz Tatabánya csapata. Az NB III. Észak-nyugati csoportjának első helyén telelő csapat szisztematikusan készül a tavaszi bajnoki mérkőzésekre, amelyeken a Bányász célja, hogy az előző szezont is túlszárnyalva érje el álmait az Együttes.

Kemma.hu

Az Opus Tigáz csapata visszatért az edzőtáborból

Fotó: Flajsz Peter

A felkészülési időszak kezdetéről, valamint a tavaszi célokról Gyürki Gergely vezetőedző a soproni edzőtáborból hazatérve mondta el gondolatait. 

Gyürki Gergely elmondta, hogy a számukra azért volt különösen fontos az őszi első helyezés, mert ezzel bebizonyították, a tavalyi év sikere nem csupán egy véletlen kiugró eredmény volt a részükről, hanem valóban fejlődik a csapat. 

–A siker természetesen egy olyan erőforrás, amely építi, erősíti a csapatot, a közösséget. Az Opus Tigáz Tatabánya csapatával számolni kell idén is a bajnoki címért folyó küzdelemben – értékelt a vezetőedző.

Azt is elárulta, hogy jó hangulatban és motiváltan láttak neki a munkának.  
– Nagy dolognak tartom, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is edzőtáborozáson vehettünk részt. Amellett, hogy ez egy rendkívül jó lehetőség a csapatépítésre, a környezetváltozás hatása is kedvező. Célunk az, hogy minél jobban megtörjük a felkészülési időszak monotóniáját és mind mentálisan, mind fizikálisan frissen kezdhessük meg a “tavaszi hadjáratot”. 

Elmondta: a felkészülés első két hetében felkészítik a játékosok szervezetét, egy három hétig tartó igazán megterhelő időszakra. Főként a felkészüli meccsekkel és a pályaedzésekkel fog telni az idejük. Az utolsó két hét pedig az optimalizálás jegyében fog telni, ott már a robbanékony munka, frissítés és különböző játékelemek gyakorlása, tökéletesítése fog zajlani.

Elmondta, hogy a keret összes játékosa egészségesen kezdte meg az edzéseket a csapattal, fontosnak tartja hogy mindenki így tudjon teljesíteni.
 –Az ősz folyamán - csupán néhány alkalomtól eltekintve - nem tudtuk élvezni a kibővített játékoskeret adta előnyöket és lehetőségeket a sok sérülés miatt. Ami a játékoskeretben történő változásokat illeti, úgy gondolom nagyon erős állománnyal bírunk. Csupán kis változtatásra lehet számítani annak érdekében, hogy a támadó potenciál még markánsabban álljon a csapat szolgálatára – mondta Gyürki a csapat állapotáról.

A visszaszámlálás megkezdődött a bajnokság kezdetéig. 
– A csapatnak és a stábnak az a feladata, hogy a lehető legjobban felkészüljünk. A célkitűzésünk nyár óta nem változott, csupán az álmunkhoz vezető út rövidült le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában