Európa-bajnokság

2024.01.27. 17:07

Fotókon és videón a szív diadala: íme, a kézi Eb-s magyar örömünnep első pillanatai

Öröm, felszabadultság, mókázás: így foglalható össze, ahogy a magyar kézilabda-válogatott ünnepelte Európa-bajnoki ötödik helyén Kölnben.

Kemma.hu

A válogatott játékosai Tatabányán az olimpiára kijutásnak örülhetnek, ha jól teljesítenek

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar kézilabda-válogatott 23-22-re, bravúros utolsó 5 percben győzte le Szlovéniát az Európa-bajnokság ötödikért helyért vívott meccsén, ezzel pedig a valaha volt legjobb Eb-eredményét érte el. Az ötödik hely megszerzéséből két tatabányai vette ki a részét: a kapus Bartucz László, aki a horvátok elleni meccs embere is lett, valamint a jobbátlövő Ancsin Gábor. A szintén MOL Tatabánya-játékos Krakovszki Bence a keretnek ugyan tagja volt, de játéklehetőséget nem kapott Chema Rodriguez szövetségi kapitánytól.

A szív diadala volt a szlovénok elleni győzelem

Bartucz László, a magyar válogatott kapusa a meccs után úgy fogalmazott a magyar szövetségnek, hogy mindenki, aki a pályán vagy azon kívül volt belerakta a szívét, lelkét ebbe a mérkőzésbe. Itt már nem lehet szakmázni. 

Tudom, hogy klisé, de ez a szív diadala volt. Óriási sikert értünk el, hiszen még nem volt 5. helyezett Eb-n a magyar válogatott. 

Nagyon boldog vagyok, de őszinte leszek, olyan fáradt vagyok, hogy még nem tudok igazán örülni − tette hozzá a kapus, aki 32 százalékos védéssel segítette a magyar válogatottak az ötödik helyhez a helyosztón. Érdekesség, a meccs embere a szlovén kapus, Ferlin lett, aki ugyanúgy 32 százalékkal védett, de eggyel többet: 11-et.

Ancsin Gábor ezúttal a magyar csapat harmadik, valamint a meccs negyedik legerősebb lövését mutatta be: 120,96 kilométer/órás sebességgel. Viszont értékesíteni sajnos nem tudta, ahogy a másik két lövését sem. Ahogy a kommentátorok is megjegyezték, a jobbátlövőn is látszott már a sorozatterhelés, az eddig megszokott bombagólok most elmaradtak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában