Visszatekintő

2024.01.03. 19:17

Ez volt 2023 a sportban: Pekler elő vk-aranyát és tatabányai úszólányt ünnepeltünk áprilisban

2023-as, sportos visszatekintő sorozatunkban ezúttal az áprilisi sporthíreket idézzük fel.

Kemma.hu

Pekler Zalán immár egyéniben is nyert világkupa-versenyt

Fotó: MTI

Kiválóan szerepelt áprilisban a Limában rendezett világkupa-versenyen Pekler Zalán, az Erődök Városa Sportlövő Egyesület (EVSE) válogatott komáromi lövésze, aki két versenyszámban is aranyérmes lett. Pekler első aranyát a 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámában nyerte az UTE versenyzőjével, Dénes Eszterrel.

Peklerék feltartóztathatatlanul haladtak az aranyérem felé. 14-2 után ugyan a franciák még három sorozatot megnyertek, de a vége így is nagyon magabiztos, 16-8-as magyar győzelem lett.

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült aranyéremmel zárni a mix versenyszámot, a nehéz körülmények ellenére mindketten nagyon jól lőttünk Eszterrel. A 30 Celsius-fokos melegben, a légkondicionáló berendezés nélküli csarnokban a nagy lövészruhákban nem volt egyszerű versenyezni, de ez mindenkinek kihívás volt. Holnap az egyéni versenyszámmal folytatódik a verseny, így sok ünneplésre most nincs időnk, koncentrálunk a következő megmérettetésre – nyilatkozta a csapatverseny megnyerését követően Pekler Zalán, akinek a koncentrációjával nem volt baj, hiszen aztán ismét az élen végzett egyéniben, a férfiak 10 méter légpuska számában. 

Az ötkarikás szám alapversenyében mindkét magyar nagyszerűen lőtt, Pekler Zalán 630,4 körrel másodikként, míg Péni István 630,3 körrel a harmadik helyen jutott a nyolcas döntőbe. Az alapversenyben a cseh Jiri Privratsky volt a legjobb 630,9 körrel az 57 fős mezőnyben. A fináléban aztán ötször öt sorozatra került sor. Pekler az első öt lövés után még a második helyen állt, de a második sorozat után már átvette a vezetést és meg is őrizte azt. A döntőt 262,9 körrel zárta és az aranyéremért lőhetett a japán Okada Naojával, aki 260,3 körrel fejezte be a finálét. A 16 pontig tartó aranymérkőzésen minden egyes lövés után két pontot kapott az a versenyző, aki a nagyobbat lőtte, míg döntetlen esetén egy-egy pont járt mindkét félnek. 0-2 után Pekler Zalán 4-2-re, sőt, 10-4-re is elhúzott. Bár 10-10-nél a japán utolérte a magyar versenyzőt, ezután Pekler percei következtek, aki sorozatban három alkalommal is nagyobbat lőtt ellenfelénél és így magabiztosan, 16-10-re győzött. A harmadik helyen Privratsky végzett 260 körrel, míg Péni István 206,9 körrel ötödik lett.  

– Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az első egyéni aranyérmem légpuskával világkupa-versenyről. A pénteki, vegyes csapatban szerzett arany után ez feltette a pontot az i-re a 10 méteres versenyszámokban itt, Peruban. A rengeteg edzés meghozta a gyümölcsét, és szeretném az egész idényre fenntartani majd ezt a jó légpuskás formát – mondta Pekler Zalán a versenyt követően.

Szombaton egyébként egy ezüstérmet is nyert a magyar küldöttség, Mészáros Eszter ugyanis a második helyen végzett a nők egyéni 10 méteres légpuska számában. Ugyanitt Dénes Eszter 11., az ugyancsak az EVSE színeiben versenyző Bajos Gitta 40., míg Lovász Dorina (MATE-GEAC) 52. lett.

További érdekes sporthírek 2023 áprilisából:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában