Kézilabda

2024.01.24. 20:04

Az ötödik hely reményében búcsúztunk az Európa-bajnokság középdöntőjétől +meccsfotók

Kikaptt Magyarország a a franciáktól az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában. Még így is meglehet viszont minden idők legjobb Eb-szerpelése.

Kemma.hu

Bartucz László ezúttal is kezdőként lépett pályára

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar férfi kézilabda-válogatott az ötödik helyért játszhat az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel szerdán 35-32-re kikapott az olimpiai címvédő Franciaországtól a középdöntő utolsó fordulójában Kölnben. Bánhidi Bence és Rosta Miklós öt-öt, a MOL Tatabánya KC játékosa, Ancsin Gábor, valamintFazekas Gergő négy-négy gólt lőtt, Andó Ariánnak hét védése volt. Ancsint a leggyorsabb lövések képzeletbeli első helyéről ezúttal a francia  N'guessan taszította le. Utóbbi 125,5 kilométer/órával bombázott, míg a magyar 125,42-vel.

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Krakovszki Zsolt és a tatabányai Krakovszki Bence maradt ki. A csapat motiváltan és jól kezdte a mérkőzést, 4-1-re ellépett, hiszen matematikai esélye még volt az elődöntőbe jutásra. Az olimpiai bajnok szinte minden magyar hibát góllal büntetett, a 11. percben már vezetett. Az első félidő végén megtalálták az összhangot védekezésben Sipos Adriánék, sokkal hatékonyabbá vált a játékuk, egy 4-0-s sorozattal felzárkóztak, így a szünetben 20-18-as hátrányban voltak.

Több mint 11 percig nem kapott gólt a válogatott, amely a második félidő elején egyenlített, ám ezután ismét jöttek a hibák (labdaeladások, kihagyott büntetők), és Andó Arián védései ellenére 26-23-ra elléptek a franciák. Az olimpiai bajnok végig komolyan vette a meccset - nem úgy, mint az ugyancsak biztos elődöntős Dánia és Svédország csütörtökön -, és végül gond nélkül győztek három találattal.

A tatabányai Bartucz László egy, míg a balatonfüredi Andó Arián hét védéssel zárt. A magyar válogatott az Eb-k történelme során eddig a hatodik helyig jutott, így ha pénteken jól muzsikál Chema Rodriguez csapata, ezt még felül is múlhatják. 

Mint azt az MTI írja,  a müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok - akiknek a célkitűzése a legjobb tíz közé jutás volt - a középdöntős csoportjuk harmadik helyén végeztek, és pénteken 15.30-tól az ötödik helyért játszanak Szlovéniával. Győzelmük esetén megjavítják eddigi legjobb kontinensbajnoki eredményüket, az 1998-as hatodik helyezést.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában