MVM-OSE LIons

2024.01.11. 16:54

Az oroszlányi kosarasok szeretnének visszatalálni a győztes útra

Kedd este szurkolói ankétot tartott az MVM-OSE Lions élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.

Szabó Alexandra Barbara

Kőműves Tamás technikai vezető (balra), Illés Máté csapatkapitány, Váradi Kornél vezetőedző, Beck Ferenc elnök, valamint Matajsz Gábor ügyvezető

Forrás: Facebook/Oroszlányi Sport Egylet

Fotó: Hoffartne Kati

Az oroszlányi Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok konferenciatermében megtartott eseményen a klubvezetés részéről Beck Ferenc elnök, Matajsz Gábor ügyvezető, Kőműves Tamás technikai vezető, Illés Máté, az MVM-OSE Lions csapatkapitánya, valamint a Lions január 4-én kinevezett új vezetőedzője, Váradi Kornél is részt vett. Az elnök köszöntője és bevezetője után a szurkolók tehettek fel kérdéseket.

Beck Ferenc elmondta, hogy az elmúlt időszaknak voltak szakmai téren hiányosságai, amiket pontosítottak, és a klub továbbra is feszített tempót diktál a játékosoknak, a szakvezetésnek, illetve bevezettek olyan szigorításokat, amelyeket mindenki igyekszik maximális betartani. 

A csapat új trénerétől megtudtuk, hogy pozitívnak érzi az egész munkakörnyezetet, gondol itt a szervezetre és a játékosokra is, és nagyon reméli, hogy ezt a pozitivitást át tudja fordítani a játék képére. Véleménye szerint nagyon jó kvalitású játékosok alkotják az együttest, és az elsődleges céljuk az, hogy visszataláljanak a győztes útra, hiszen ahogy mondani szokták, mindig az első győzelmet a legnehezebb megszerezni. 

Váradi Kornél azt is elmondta, hogy a felkészülés során látta, hogy a gárda nagyon agresszív és olyan jó fizikálisan, hogy mindenre képes a kosárlabdával a pályán. Jelenleg abban a fázisban vannak, amikor fektetik le az alapokat, mind védekezésében, mind támadás-struktúrában. Az edző bízik benne, hogy meg tudják mutatni azt, hogy ennek a csapatnak megvan a képessége ahhoz, hogy jó eredményeket érjen el, a keretben pedig nem tervez változást végrehajtani, hiszen véleménye szerint a gárda összeállítása megfelelő, jól tudnak együttműködni, most a legfontosabb az, hogy összeálljanak egy csapattá. 

Mint megtudtuk, a klubnak az a célja, hogy a következő meccsre készüljön és megnyerje azt, akkor is, ha a bajnokesélyes Alba Fehérvár csapatát fogadják szombaton, és igyekeznek egyre többet játszatni fiatal játékosaikat, hiszen a frusztráció és az eredménykötelezettség miatt ez ebben a szezonban nem sikerült, de azt is figyelembe kell venni, hogy a gárdában csak három olyan fiatal van, aki bevethető, kettőnek most még az a feladata, hogy tanuljon és fejlődjön. 

Beck Ferenc elmondta, hogy nagyon büszkék Szabadfi Márkra, aki hosszú idő után behívót kapott az U20-as kosárlabda-válogatottba, és úgy gondolja, ha így állnak hozzá a munkához a fiatalok, ahogy Márk, akkor sokkal több oroszlányi kosárlabdázó fog a nemzeti válogatottban játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában