Kosárlabda

2024.01.05. 18:12

Alig egy nap telt el, és már meg is van az MVM-OSE Lions új vezetőedzője

Váradi Kornél tölti be a menesztett Simon Petrov megüresedett helyét az oroszlányi kosárlabdázóknál.

Szabó Alexandra Barbara

Váradi Kornél lett az MVM-OSE Lions új vezetőedzője.

Forrás: Facebook/Oroszlányi Sport Egylet

A vezetőedzői posztot a mai naptól Váradi Kornél tölti be klubnál − jelentette be január 5-én hivatalos Facebook-oldalán az Oroszlányi Sport Egylet. Az új edző játékosként az utánpótlás-válogatottak minden korosztályában szerepelt, majd később felnőttként a Falco KC Szombathellyel bajnoki címet szerzett. 6 év élvonalban eltöltött idő után egy térdsérülést követően aktív pályafutását abba kellett hagynia. A kosárlabdával azonban nem szakította meg kapcsolatát, a családi hagyományokat követve az edzői életutat választotta. Utánpótlás edzőként folytatta munkáját. Komoly szakmai sikereket ért el, ezt a megszerzett országos bajnoki címek igazolják.

Váradi Kornél az utánpótlás-sikerek után feljebb lépett az edzői ranglétrán, 2013-2015 között FIBA (Nemzetközi Kosárlabda-szövetség) edzői képesítést szerzett. A felnőtt csapatokkal végzett munka során kezdetben élvonalbeli másodedzőként, majd vezetőedzőként teljesedhetett ki. Legutoljára a Kaposvári Kosárlabda Klub csapatát irányította.

Mint ismert, a klub január 4-én jelentette be, hogy elköszönt az addigi edzőtől, Simon Petrovtól.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában