Kézilabda

2024.01.11. 18:23

Az első Eb-meccs előtt is pályára lépett a tatabányaiakkal felvértezett válogatott +fotók

A magyar férfi kézilabda-válogatott pénteken megkezdi szereplését a németországi Európa-bajnokság C csoportjában, első ellenfele, Montenegró ellen.

Kemma.hu

Ancsin Gábor a müncheni edzésen január 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A válogatott, amelyet három tatabányai játékos is erősít (Bartucz László, Ancsin Gábor és Krakovszki Bence)  január 5-én az Európa-bajnokság egyetlen hivatalos főpróbáján a csehekkel mérkőzött meg Tatabányán, amelyen egy góllal, 26-25-re diadalmaskodott a cseh csapat. A magyarok kerete nagyon erős, december elején a hivatalos szövetség bejelentette, hogy a 239-szeres válogatott kapus és csapatkapitány, Mikler Roland a sorozatterhelés miatt úgy döntött, hogy nem tart a csapattal München­be. A tatabányai kézilabdacsapat közül három játékos került be a válogatott szűkített keretébe: Ancsin Gábor, aki a csehek elleni mérkőzésen csapatkapitányi pozíciót töltött be, Bartucz László, aki nyolc év után szerepel ismét az Európa-bajnokságon, illetve Krakovszki Bence. Pedro Rodríguez személyes okok miatt hagyja ki a kontinensviadalt. 

Chema Rodriguez szövetségi kapitány fiaia csütörtökön is edzettek a müncheni Olympiahalleban. Nemzeti válogatottunk az A és a B csoport két-két legjobb csapata ellen fog pályára lépni, esetleges továbbjutása esetén. Azt követően nagy valószínűséggel a hazai környezetben játszó Németország, a tokiói olimpia győztese, Franciaország, a tavalyi világbajnoki bronzérmes Spanyolország, továbbá a 2020-as Európa-bajnok Horvátország lehetne a mieink ellenfele. 

A magyarok mindhárom játéknapon 20 óra 30-tól fognak megmérkőzni ellenfeleikkel, pénteken Montenegró, vasárnap a szerb csapat, illetve január 16-án, kedden az izlandi válogatott ellen bizonyíthatnak. Tehát bátran kijelenthető, hogy válogatottunknak nem lesz könnyű dolga, de tovább lehet jutni a csoportból. 

A magyar férfiválogatott Eb-kerete:

  • Kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Palasics Kristóf (Logrono La Rioja, spanyol)
  • Jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (FTC-Green Collect)
  • Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Máthé Dominik (PSG Handball, francia), Ilic Zoran (Hamburg, német)
  • Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Hanusz Egon (TvB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)
  • Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
  • Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
  • Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC)

A kerettagok közül mérkőzésenként 16 játékos léphet pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában