Kézilabda

2024.01.06. 12:00

Ancsin Gábor: ilyen fantaszikus közönség előtt győzni akartunk

A magyar-cseh válogotottak mérkőzéséről kérdeztük meg Ancsin Gábort, aki a tatabányai színek után a válogatott tagjaként is helyt tudott állni a pályán.

Zetovics Márió

Ancsin Gábor egyik gólja a csehek ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A január 5-én megrendezett szoros mérkőzésen egy ponttal veszített a magyar válogatott csapat a csehek ellen az Európa-bajnokság előtti felkészülési játékon. A csapatok közel 5500 rajongó előtt mérkőzhettek meg. A meccsről Ancsin Gábor csapatkapitányt kérdeztük meg aki a MOL-Tatabánya KC játkosa is a válogatott csapat mellett.

–Hogy élte meg a meccset?
– Rosszul, hiszen egy ilyen fantasztikus közönség előtt azért szerettük volna győzelemmel zárni és kiszolgálni a közönséget. Most sajnos ez nem sikerült. Nyilván jobb hogy most jöttek ki ezek a hibák amiknek ki kellett ütköznie, még egy nagyon pici időnk van ezeket javítani vagy korrigálni, de jó lett volna győzni.

Mit gondol, hogy fog teljesíteni a csapat az Európa-bajnokságon?
– Ezt így előre elmondani nagyon nehéz. Bízom a csapatban és abba hogy az önbizalmunk helyreáll és elhiszi mindenki, hogy az aki itt van a csapatban arra szükség van.

–Milyen volt kvázi hazai pályán, helyi szurkolótábor előtt játszani?
–Nyilván nagyon jó érzés volt, ehhez a hangulathoz már hozzászoktam. Nyilván telt ház még nem volt a bajnoki meccseken de a hasonlóan remek hangulatot mindig biztosítják a hazai szurkolók úgyhogy nagy élmény volt számomra.

A meccsről bővebben:

A Telkiben készülő magyar keretből csak Lékai Mátét nem nevezték a mérkőzésre. Távollétében, illetve Mikler Roland hiányában a tatabányai Ancsin Gábor volt a csapatkapitány. Mellette ott volt a keretben az ugyancsak a kék-fehéreknél szereplő Bartucz László és Krakovszki Bence, illetve a túloldalon ott volt az a Matej Havran is, aki hamarosan a Bányász mezét viseli majd.

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés
Magyarország– Csehország 25-26 (12-12)
A magyar gólszerzők: Szita, Ancsin, Máthé 4-4, Fazekas, Bánhidi 3-3, Rosta, Hanusz, 2-2, Szöllősi, Bóka, Krakovszki Zs. 1-1.
Lövések/gólok: 39/25, illetve 40/26.
Gólok hétméteresből: 3/2, illetve 3/3.
Kiállítások: 4, illetve 10 perc.

Ancsin az első tíz percben három gólt lőtt, a támadójáték jól működött, a védekezés azonban nem volt kellően hatékony, ezért nem tudtak ellépni a házigazdák. A magyarok a cserék hatására elveszítették játékuk feszességét, egyre több lett a hiba, ezért több mint nyolc percig nem született hazai gól. Ebben az időszakban 9-7-ről 9-11-re alakult az állás.

A második felvonás elején ismét összeszedettebben kézilabdázott a magyar csapat, és a meccs kétharmadánál először vezetett három találattal (18-15). Bő öt perccel később megint egyenlő lett az állás, majd újra a cseheknél volt az előny. Máthé Dominik hibái után egyre távolabb került a győzelem lehetősége, és bár Fazekas Gergő 23 másodperccel a vége előtt egyenlített, Matej Klíma az utolsó előtti másodpercben megszerezte a vendégek győztes gólját.

A két csapat szombaton 15 órától Telkiben zárt kapuk mögött ismét összecsap egymással. A szerdán kezdődő németországi Eb-n a magyarok jövő pénteken 20.30-tól Montenegró ellen játsszák első csoportmeccsüket Münchenben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában