Tempo Karate

2024.01.13. 08:30

A leghűségesebb karatékákat köszöntötték a Fesztyben

A komáromi Feszty Árpád Általános Iskola tornaterme adott otthont a közelmúltban Budo-kupa versenynek, amelynek szervezője a Tempo Karate Sportegyesület volt. Hat klubból, mintegy 120 sportoló állt tatamira, hogy részt vegyen a megmérettetésen.

Körtvélyfáy Dina

Filep Imre, az egyesület elnöke, edzője köszöntötte a résztvevőket

Forrás: komarom.hu

A megnyitón dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte: a kultúra mellett a sport a leginkább közösségformáló erő, ezért örömét fejezte ki, hogy Komáromban sok fiatal választja szabadidős tevékenységként a mozgást és a különféle sportágak űzését. 

A megnyitón emlékplaketteket adott át a városvezető, amelyeket a Tempo Karate Sport­egyesület legaktívabb tagjai kapták, elismerésül kitartó és eredményes munkájukért. 
– Vannak olyan sportolóink, akik immáron 30, vagy 25 éve itt edzenek nálunk, és mindannyian kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és nyújtanak – hangsúlyozta Filep Imre mester, az egyesület elnöke, a komarom.hu beszámolója szerint. 

A mostani versenyen 4 éves kortól 60 éves korig mérették meg magukat az indulók, ki-ki az övfokozatának megfelelő kategóriában. Mint megtudtuk, a tempósok a két ünnep között sem álltak le, folytatták a kemény felkészülést, hiszen januárban újabb verseny vár rájuk, májusban pedig Szlovéniába utaznak, ahol az Európa-bajnokságon szeretnének szép eredményeket elérni. 

A komáromiak az elmúlt év során számos nagyszerű eredményt értek el. Ezek közül is kiemelkedik a szerbiai 9. Fudokan Karate Világbajnokságon a kumitében szerzett felnőttcsapat-aranyérem (Albert Patrik, Csajághy Levente, Halmai Roland), a katában kiérdemelt felnőttcsapat ezüst­érem (Albert Patrik, Csajághy Levente, Gyurcsovics Ádám). A junior csapat (Bazsó Ákos, Farkas Attila Richárd, Gyurcsovics Ádám) katában 3. lett, egyéniben pedig Albert Patrik katában és kumitében is bronzérmet szerzett. Mellettük Bazsó Ákos ért el ötödik helyezést kumitében, a kadettek mezőnyében. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában