Fudokan

2023.12.07. 14:43

Világbajnoki címet szerzett a komáromiak csapata Belgrádban

Belgrádban rendezték meg a 9. Fudokan Karate Világbajnokságot és 14 év alattiak világkupáját. A szerb fővárosból a komáromi karatékák ismét érmekkel utazhattak haza.

Körtvélyfáy Dina

A sikeresen szerepelt komáromi versenyzők Filep Imrével (balra), a válogatott megbízott edzőjével

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

Filep Imre, Tempo Karate SE vezetőedzője, a válogatott megbízott edzője elmondta, a megméretésen 46 országból több mint 2000 versenyző indult, de sokan több kategóriában is szerencsét próbáltak, így a tényleges indulások száma lényegesen több volt. Mivel kétévente rendeznek világbajnokságot, a nevezők rengeteget készülnek, így nagyon nehéz itt érmet nyerni.

A komáromi Den Shin Dojo rutinos versenyzői Albert Patrik, Csajághy Levente mellet három újonc, Bazsó Ákos, Farka Attila, és Gyurcsovics Ádám vívta ki a részvétel jogát. Valamennyien bizakodtak a jó szereplésben, ugyanis 2017 óta három Európa-bajnokságról és két világbajnokságról is bajnoki címmel térhettek haza a komáromi indulók.

Filep Imrének, a Dojo mesterének most is volt oka az örömre, ugyanis a legnehezebb kategóriában, a felnőtt csapatküzdelemben sikerült aranyérmet szerezni úgy, hogy a házigazda, több egyéni világbajnokkal felálló szerb csapatot sikerült legyőzni a döntőben, meggyőző fölénnyel.

A szakvezető beszámolt arról is, hogy az újoncok sem vallottak szégyent, a junioroknál, a 16-17 évesek között csapat katában harmadik helyezést értek el, Bazsó Ákos, a kadetteknél, a 14-15 évesek között a későbbi világbajnoktól kikapva vígaszágon tovább mehetett, és egyenlő állás mellett, csak bírói döntéssel marad alul a bronzéremért vívott találkozón.

Filep Imre elégedett a szerepléssel, mert zsinórban a harmadik világbajnokságon is lett komáromi bajnok, főleg úgy, hogy minden versenyzője saját nevelés karatéka. 4-5 éves koruktól foglalkozik velük, például Albert Patrikkal már több mint 20 éve.

A válogatott megbízott edzője kiemelte azt is, tudták hogy az elődöntőben felálló Türkmenisztán válogatottja tele volt egyéni világbajnokokkal, szintúgy a szerb is, így csak meggyőző találatokkal van esélyük továbbjutni. Sikerült is őket legyőzni, 6-7 biztos ponttal verték ellenfeleiket.

Eredmények
Felnőtt, sport kata: Albert Patrik 3. hely, kumite -80 kg, 3. hely. Junior csapat (Bazsó Ákos, Farkas Attila Richárd, Gyurcsovics Ádám): kata 3. hely. Felnőtt csapat (Albert Patrik, Csajághy Levente, Gyurcsovics Ádám): kata 2. hely. Felnőtt csapat (Albert Patrik, Csajághy Levente, Halmai Roland): kumite 1. hely. Kadett kumite: +60 kg: Bazsó Ákos 5. hely.

A csapatban szerepelt a székesfehérvári Halmai Roland is, aki szintén sokat készült a versenyre, nagyszerűen beilleszkedett a komáromiak közé, és kiváló csapatot alkottak. Utólag kiderült az is, hogy Rolandnak az első fordulóban eltörött a keze, ám ennek ellenére végig versenyzett a vb-n.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában