Tempo SE

2023.08.24. 11:50

Becsületre, tiszteletre, szorgalomra nevelik a gyerekeket a komáromi karate edzőtáborban

Évtizedek óta nagy hagyományai vannak a Tempo Karate Egyesület nyári edzőtáborának.

Körtvélyfáy Dina

Keményen edzettek a fiatalok a Tempo Karate Egyesület táborában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvéyfáy Dina

Filep Imre, az egyesület elnöke elmondta, 1989 óta rendezik meg ezt a programot, amelynek eleinte a koppánymonostori ifjúsági tábor adott otthont. Azonban már hosszú évek óta a Feszty Árpád Általános Iskolában „vendégeskednek”, idén mintegy nyolcvanan vettek részt a programon.

A reggeleket elméleti képzéssel indították, amelyet Filep Imre rendkívül fontosnak tart.

– Mi becsületre, tiszteletre, szorgalomra neveljük a gyerekeket – fogalmazott. – A legnagyobb bűn nálunk az, ha valaki kicsúfolja a másikat. Azt tanítom a fiataloknak, hogy legyen tartásuk, önbizalmuk. Ezeket az üzeneteket pedig nem száraz beszédekben, hanem érdekes, akár keleti történeteken keresztül juttatjuk el hozzájuk.

A tábor arra is alkalmat teremt, hogy közelebb hozza egymáshoz az egyesület tagjait, a legidősebb résztvevő csaknem hatvanéves, a legkisebbek pedig csupán óvodás korúak. A fiatalok mintát látnak a felnőttektől arra vonatkozóan, hogy kell viselkedni, illetve együtt is edzhetnek a különféle korosztályok. Szabadtéri edzést is szerveznek, a hét pedig övvizsgával ér véget.

Filep Imre azt is kiemelte, ötéves kortól foglalkoznak az egyesületnél gyerekekkel. Vannak, akik már évtizedek óta ide járnak, akadnak, akiknek már a gyermekeik ugyancsak jönnek edzésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában