Röplabda

2023.12.13. 13:00

Oda a TRSE veretlensége, de megvan a felsőház

A szezon során első bajnoki vereségét szenvedte el a TRSE, amely egy pontot így is szerzett, így első helye megtartása mellett bejutott a felsőházba.

Kun Attila

Veszített, de felsőházba jutott a tatabányai csapat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Röplabda, NB II., Nyugati csoport, női, 10. forduló 

Tatabányai RSE–Szent Benedek RA II. 2–3 (–27, 15, 23, –24, –12) 

Tatabánya, 96 néző, vezette: Fekete B., Ujházi M. 

Tatabánya: Nagy 12, Balabás 14, Csutorás 11, Horváth 11, Torma 6, Kocsis 9. Csere: Zoltán (liberó), Kárpáti 1, Kovács 4, Velő 1. Vezetőedző: Szabados István. 

A veretlen, eddig lejátszott nyolc bajnoki mérkőzésén mindössze egy játszmát veszítő TRSE ezúttal a harmadik helyen álló balatonfüredi akadémistákat látta vendégül. Az első játszmában szinte végig a vendégeknél volt az előny, a Tatabánya azonban 23-23-nál utolérte ellenfelét, a szett vége azonban a vendégeknek sikerült jobban. A második játékrészt simán nyerte az egyre pontosabban játszó házigazda, majd a harmadikban nagy csata után a vezetést is átvette. A negyedik játszma a harmadikhoz hasonlóan fordulatos játékot hozott, a végét azonban a vendégek bírták jobban. A döntő játszmában 6-1-re meglépett az SzBRA, a TRSE 12-11-re fordított, az utolsó négy pont azonban a vendégeké lett, akik így megnyerték a mérkőzést. 

Szabados István: – A héten komoly veszteség érte a csapatot, hiszen elveszítettük csapatkapitányunkat, Sinai Tímeát, aki keresztszalag-szakadást szenvedett a csütörtöki edzés végén. A megoldást Torma Enikő jelentette, aki szépen kezébe vette az irányítást, nagyon szépen helyt állt. Nagyon vártuk ezt a mérkőzést, amely igazi rangadó volt. Többször változott a mérkőzés képe, változatos, fordulatos találkozó volt. Úgy érzem, minden játékosom hozzátette a csapat teljesítményéhez azt, ami ma benne volt. A vereség ellenére is szereztünk egy pontot, így biztossá vált, hogy ott leszünk a felsőházi rájátszásban. Február végétől Magyarország legjobb másodosztályú csapatai ellen fogunk játszani. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában