Kézilabda

2023.12.04. 17:36

Győzelemmel zárná hazai Európa Liga szereplését a Bányász

Az Európa Liga csoportküzdelmei a hatodik játéknappal befejeződnek. A Tatabánya számára ez az utolsó találkozó, a továbbjutás szempontjából, már nem bír különösebb jelentőséggel, viszont a Kék Tigrisek presztízse miatt mégis égetően fontos lenne a győzelem.

Petrik József

Ancsin Gáborék lezárják az európai szereplést

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi, H-csoport, 6. mérkőzés
MOL Tatabánya KC - SPR Chrobry Głogów (lengyel)
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, kedd: 18 óra 45.

A tatabányaiak rettenthetetlen - chrobry ugyanis ezt is jelenti lengyelül - ellenfelüket saját pályájukon legyőzték, így most is inkább a kék-fehérek a találkozó esélyesei. Időközben azonban személyi változás történt a Bányász élén, mivel a klub vezérkara felmentette vezetőedzői posztjából Tombor Csabát, így az Európa Liga-mérkőzésen, valamint a hétvégi, őszi utolsó bajnokin Sibalin Jakab, a csapat edzője, korábbi válogatott játékosa irányítja majd a társaságot. Ebben a munkájában a Bányász szélsője, Cristian Ugalde lesz a segítségére. A nemzetközi meccs esélyeiről azonban Sibalin Jakabot faggattuk.

– A továbbjutás szempontjából konkrét tétje nincs ennek a találkozónak. Nem így terveztük, és nagyon sajnáljuk – emelte ki a szakember. – Csapatunk szempontjából ellenben óriási a fontossága ennek az összecsapásnak. A csurgói vereséget nem tudjuk most feledtetni, de korántsem mindegy, hogy ebből az állapotunkból miként tudunk elmozdulni, előrelépni tartásban, összetartásban, csapategységben és játékban egyaránt.

Sibalin Jakab kiemelte, hogy ne tévesszen meg senkit, hogy a Tatabánya a Głogówban magabiztosan nyert, mert időközben már a lengyelek is megmutatták, hogy lélekben milyen erősek. Hétgólos hátrányból egyenlítettek a csoportot vezető Constanța ellenében.

– Nem szabad megengednünk a lengyeleknek, hogy lendületbe jöjjenek – hangsúlyozta Sibalin edző. – Úgy, olyan módon szeretnénk nyerni, hogy arra a továbbiakban is lehessen építkezni. Azaz győzelemmel szeretnénk búcsúzni a kupától.

A hazaiaknál bizonytalan a játéka Győrinek, Ancsinnak és Vilovszkinak egyaránt.

A találkozón holland játékvezetői páros – Weijmas és Wolbertus - fújja majd a sípot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában