Kézilabda

2023.12.08. 19:39

Fontos bajnoki vár a MOL Tatabányára: nem akarják a Gyöngyöst is a „nyakukra húzni”

A harmadik Tatabányát és a nyolcadik Gyöngyöst mindössze öt pont választja el egymástól a tabellán, ezért is nagyon fontos a hazaiak számára ez az összecsapás. Tegyük hozzá, a Kék Tigriseknek talán még a Heves vármegyei gárdánál is égetőbb szüksége lenne egy jó szájízzel megvívott, győztes csatára.

Petrik József

Fontos győzelmet szerzett a MOL Tatabánya KC

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, NB I., férfi, 13. forduló
Gyöngyös–MOL Tatabánya KC
Hatvani Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat, 14 óra.

Az Európa Ligától – ha lehet így fogalmazni – szépen, meggyőző játékkal búcsúzott a Tatabánya. Most ilyet, vagy ehhez hasonlót szeretne elérni az évet záró hatvani találkozón is a Cristian Ugalde és Sibalin Jakab edzőpáros irányította kék-fehér alakulat.

– Számunkra több szempontból is nagyon fontos ez a mérkőzés – emelte ki Sibalin Jakab. – Először is a helyezésünk szempontjából, hiszen ha megszerezzük a két bajnoki pontot, akkor a képzeletbeli dobogó harmadik fokán telehetünk. Egy harmadik helyezés esztétikailag sem mutatna rosszul. A másik szempont, hogy ne csak az Európa Ligában mutassunk javuló játékot, hanem a bajnokin is ott folytassuk, ahol a Glogów ellen abbahagytuk.

A tatabányaiak megbízott szakvezetője azt is kiemelte, hogy a szombati meccs biztosan más lesz, mint az EL-találkozó.
– Most idegenben kell bizonyítanunk, egy olyan mérkőzésen, amelynek kimenetele a gyöngyösiek számára sem közömbös – jegyezte meg Sibalin edző. – Amennyiben győznének, ők is jönnének fel a nyakunkra, miközben nélkülük is éppen elég riválisunk van a harmadik helyért vívott harcban. Sőt, talán egy kicsit több is a kelleténél, tehát nem akarjuk még a Gyöngyöst is a „nyakunkra húzni”.

A vendéglátókra a stabil védekezés és az átlagosnál többnyire sokkal jobb kapusteljesítmény a jellemző. Így nem véletlenül szeretik a gyors, lerohanásokból szerzett gólokat. A Kék Tigriseknek ebben kell a hazaiak kedvét szegni.

– Jelenleg úgy tűnik, hogy Vilovszki térde továbbra is rakoncátlankodik, az ő játéka kérdéses – mondta a tatabányaiak trénere. – Ellenben Ancsin és Győri felépülésében nagyon reménykedünk, aztán majd meglátjuk, hogy ők mennyit tudnak hozzátenni csapatunk eredményességéhez. Egyébként ellenfelünknél is lesznek egykori tatabányai kézisek, gondolok itt Edwards Olivérre, Schäffer Zsoltra, Ubornyák Dávidra vagy éppen Bodor Márkra.

A találkozón Felhő F. és Öcsi T. játékvezetők fújják majd a sípot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában