Kézilabda

2023.12.05. 21:06

Visszatalált a helyes útra a MOL Tatabánya KC, győzelemmel zártak az Európa Ligában

A Csurgó elleni mélyütéssel felérő bajnoki vereség után az volt a legfontosabb, hogy a Kék Tigrisek visszataláljanak a győzelem útjára. Ez sikerült.

Petrik József

Nagyarányú győzelmet aratott hazai pályán a Tatabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi, H-csoport, 6. mérkőzés
MOL Tatabánya KC - SPR Chrobry Głogów (lengyel) 37-24 (20-8)
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, 1300 néző, vezette: Weijmas, Wolbertus (hollandok).
Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 4, Maras 4, Obradovics 4, Topic 3, Pergel 3, Krakovszki B. 8 (6). Csere: Bartucz (kapus), Juhász Á., Enomoto 4, Vajda H. 2, Jadegari 1, Eklemovics 4 (1). Edző: Sibalin Jakab és Cristian Ugalde.
Az eredmény alakulása, 3.p.: 1-1, 6.p.: 3-1, 8.p.: 3-4, 12.p.: 7-4, 19.p.: 12-7, 23.p.: 15-7, 25.p.: 17-7,38.p.: 26-12, 45.p.. 31-14, 48.p.: 31-17, 52.p.: 35-18, 57.p.: 35-21.
Kiállítások: 2, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 8/7, illetve 4/4.

A hézagos nézőtér ellenére a tatabányai szurkolói „kemény mag” nagyon jó hangulatot varázsolt a lelátóra. Ennek ellenére hullámzó játékkal indult a találkozó. A házigazdák fegyelmezetten, ám felszabadultan kézilabdáztak, így szinte „mindenféle” gólt láthatott a publikum. Élvezetes volt a játék, de ez leginkább a tatabányaiaknak, illetve kapusuknak, Székely Mártonnak volt köszönhető. A hazaiak hálóőre ugyanis az első játékrészben 50 százalék fölötti védési hatékonysággal rukkolt elő. 

Ennek is köszönhetően a házigazdák a játékrész derekától már végig dominálták az összecsapást. A Kék Tigrisek abszolút ráerőltették akaratukat a lengyelekre, és valamennyi technikai hibájukat kihasználták. Volt a találkozónak olyan periódusa az első harminc percben, amikor tíz percig nem tudott gólt szerezni a Bányász ellenfele. Ennek az lett a következménye, hogy „rengeteget” tudott cserélni a hazai edzőpáros, már az első félidőben, és így is magabiztosan tudott vezetni a MOL Tatabánya KC.

A szünet után hamar eljutott abba a mederbe, amikor a tatabányaiak már kétszer annyi gólnál tartottak, mint a vendégek, hiszen 26-12-re és 31-14-re is vezetett a Sibalin-legényéség. Az első félidőben Székely 56 százalékkal(!) védett, ám a folytatásban Bartucz László sem akart lemaradni poszttársától, így a lengyelek gyámoltalan támadásait és próbálkozásait rendre visszaverte a tatabányai védelemmel együttműködve. A Głogównál legfeljebb egy dolog működött, a beálló játék. Ez azonban ma kevésnek bizonyult a pörgős házigazdák ellen.

Cristian Ugalde: - Ezen a legfontosabb az volt, hogy mentálisan rendben legyünk. Emellett, hogy sokat fussunk és „megfogjuk” riválisunk beálló játékát. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget adhattunk, de eredetileg is ez volt a tervünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában