Asztalitenisz

2023.12.29. 21:00

Elveszítette veretlenségét a Tatai AC a másodosztályban

NB-s és vármegyei csapataink is lejátszották idei utolsó mérkőzéseiket. Az NB I.-ben a TAC I. az első, az NB II.-ben a TAC II. a második, az Esztergom pedig a hatodik, míg az NB III.-ban a Vértesszőlős az első, a Dág pedig a negyedik helyről várja a tavaszi folytatást. A vármegyei bajnokságokban a Dág II., az Annavölgy és a Tatabánya I. a listavezetők.

Kun Attila

A Tatai AC második csapata (balra) kiütéses győzelmet aratott a Budaörs ellen és ezzel tartja második helyét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A másodosztályú bajnokság Nyugati csoportjában a Tatai AC rangadót játszott Pécsen. Bár a vendégcsapat jól kezdte az összecsapást, a házigazda megfordította a mérkőzést és szoros csatában győzni tudott. A tataiak legeredményesebb játékosa a mindössze egy egyéni összecsapást veszítő Bak Imre volt. A veretlenségét és hibátlan mérlegét elveszítő TAC veresége ellenére megtartotta ugyan első helyét, de vesztett pontok tekintetében már ugyanúgy áll, mint a második helyen álló Pécs és a harmadik Szombathely. 

A Tatai AC a harmadosztályban szereplő második csapata a Budaörs szintén második garnitúráját látta vendégül és kiütéses győzelmet aratott. A házigazdánál a két egyéni után lecserélt Adamik Csenge Virág, valamint Barassó Máté és Nagy Balázs az összes meccsét megnyerte (utóbbiak mindössze két játszmát veszítettek öt összecsapásuk során), de Pattantyús Petra is csak egy egyénit bukott el. Az Esztergom simán kikapott Ajkán (a vendégek legjobbja az egyéniben mindössze egyszer veszítő Dr. Pálinkási Csaba volt). A Tata maradt a második, az Esztergom pedig a hatodik helyen. 

Az NB III-ban a Dág hiába kezdett jól, végül veszített a hajrát jobban bíró Etyek ellen. A házigazda legjobbja az összes egyéni meccsét megnyerő Szikora Márton volt. A Dág ezzel a vereséggel a negyedik helyre csúszott vissza a tabellán (éppen az Etyek mögé) és nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen egy esetleges győzelemmel egy pontra megközelíthette volna az élen álló Vértesszőlős-Polgárdi párost. A listavezető vértesszőlősi csapat ebben a fordulóban szabadnapos volt. 

NB I., Nyugati csoport, férfi, 9. forduló 

PTE-PEAC Kalo-Méh II.–Tatai AC I. 8–6 

A tatai győzelmek: Bak Imre és Epinger Márton 2-2, Simon Ferenc 1, a Bak Imre-Daru Zsolt páros. 

NB II., Északnyugati csoport, vegyes, 9. forduló 

Tatai AC II.–SH-ITB Budaörsi SC II. 16–2 

A tatai győzelmek: Barassó Máté és Nagy Balázs 4-4, Pattantyús Petra 3, Adamik Csenge Virág 2, Varga Bence 1, az Adamik Csenge Virág-Pattantyús Petra és a Barassó Máté-Nagy Balázs párosok. 

Bányász SK Ajka I.–Esztergomi ASE 12–6 

Az esztergomi győzelmek: Dr. Pálinkási Csaba 3, Petkovics Barnabás 2, Horváth Ákos 1. 

NB III., Közép-dunántúli csoport, 11. forduló 

Dág KSE–Etyek SE 8–10 

A dági győzelmek: Szikora Márton 4, Szikora Bence 2, Jókai Csongor és Szikora Ágoston 1-1. 

A vármegyei bajnokságokban is lezárultak az őszi idény küzdelmei. Az I. osztályban (10 csapat) óriási csata zajlik a bajnoki címért, hiszen az élen álló triónak (1. Dág II., 2. TABAK, 3. Esztergom II.) egyaránt 15 pontja van, de vesztett pontok tekintetében a jelenleg ötödik helyen álló Ács is csak eggyel van elmaradva tőlük. A másodosztályban (12 csapat) az Annavölgy vezet a Pilismarót (az eddigi eredmények alapján jó eséllyel közöttük dől el a bajnoki cím), az Esztergom III. és a Dág III. előtt, de az ötödik helyezett Kesztölc vesztett pontok tekintetében a harmadik. A harmadik vonalban (7 csapat) az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó Tatabánya I. vezet a Tatabánya II. és a Tarján előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában