Elismerés

2023.12.13. 09:00

Csernoviczki Csaba neve is felkerült a mesteredzők falára

Elismerték a mesteredzőket.

Kun Attila

A 2012-ben mesteredzővé választott Csernoviczki Csaba nevét is megőrzi a frissen avatott fal

Forrás: beküldött

A Magyar Edzők Társasága (MET) megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából a napokban Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában felavatták a Magyar Sport Mesteredzői Falát, amely 691 nevet tartalmaz. 

Az eseményen Molnár Zoltán MET-elnök elmondta, hogy 1993-ban az edzői hivatás becsülete leértékelődött, ám 51 szakember összefogott, hogy visszaszerezze azt. Megalakult a MET, amely azóta a magyar sportélet meghatározó részévé vált, és immár harminc éve áll a magyar edzők szolgálatában. 

A szervezet történetének további fontos mérföldkövei voltak 2007-ben az Edzők Etikai Kódexének elkészülése, a 2012-ben állami támogatással elindult Kiemelt Edző Program (KEP), amelyet 2017-től 2022-ig a MET gondozott, és ide tartozik az Utánpótlás Edző Program és a Gerevich Ösztöndíj is, mely mai napig biztosítja a sikeres magyar edzők támogatását. 2017-től tizenkét év szünet után újraindult a szakedzőképzés a Testnevelési Egyetemen, és attól az évtől szeptember 25-én ünnepeljük a Magyar Edzők Napját. A Mesteredzői Kollégiumot 1990-ben hozták létre. 

Az eseményen kitüntetést vehettek át a MET alakulásában és történetében kiemelt szerepet játszó személyek, majd felavatták a Magyar Sport Mester­edzői Falát, amelyen a jelenlévő mesteredzők – köztük az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzője, a címet 2012-ben kiérdemlő Csernoviczki Csaba – megkereshették nevüket egy-egy közös fotó erejéig. Hazánkban eddig 17-en kapták meg a mesteredzői címet dzsúdóban, legutóbb éppen Csernoviczki Csaba. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában