Megyei foci

2023.11.21. 14:51

Ez furcsa: minden vasárnapi meccs ugyanazzal a végeredménnyel ért véget

Az utolsó fordulót rendezték 2023-ban a területi első osztályban. A Nyergesújfalu rangadót nyert, így őszi bajnokként mehet a pihenőre.

Herczeg István

A Kecskéd (csíkosban) győzelemmel zárta a szezont

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Az utolsó fordulót rendezték 2023-ban a területi I. osztályban. Szombaton két meccset játszottak volna, de csak egyet kezdtek el, ugyanis a Vértesszőlős–Sárisáp-párharc elmaradt az esőzések miatt. Lábatlanon azonban volt meccs, mégpedig a hazaiak örömére és a vendégek bánatára. A találkozón már a hetedik percben kialakult a végeredmény, hiszen ekkor egalizált a Lábatlan. Ez a pont nagyon fontos volt a hazaiaknak, a Koppánymonostor pedig egy újabb esélyt szalasztott el arra, hogy felkapaszkodjon a dobogóra.

Vasárnap rendezték a forduló rangadóját, ahol a listavezető Nyergesújfalu fogadta a második helyen álló Zsámbékot. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, meg is szerezték a vezetést, de a Zsámbék még az első félidőben egalizálni tudott. A szünet után már inkább a Zsámbék akarata érvényesült, de György Bence az 55. percben a kiállítás sorsára jutott. Az emberhátrányban focizó Zsámbék így sem adta fel, ám végül a 80. percben Manga Milán egy szabadrúgásból eldöntötte a három pont sorsát. Ezzel a győzelemmel a Nyergesújfalu megünnepelhette az őszi elsőségét, hiszen biztosan az élen tölti a téli pihenőt. A Zsámbék idén még játszik egy meccset, vasárnap pótolják a Vértesszőlős elleni találkozót. 

A Tata Esztergomba utazott, és a vártnál szorosabb mérkőzésen vitte haza a három pontot. Pedig az első félidő után egyszerűnek tűnt a vendégek helyzete, hiszen a belső védő, Németh Attila Csaba duplájával kétgólos előnnyel ment pihenni a Tata, ráadásul a 41. perctől emberelőnyben is játszott. A szünet után a tíz emberrel focizó Esztergom szépíteni tudott, de végül a Tata egy gólt megtartott az előnyéből, így győztes meccsel mehet a pihenőre. Az Esztergomnak ez volt sorozatban az ötödik veresége. Az egyre jobb formában lévő Almásfüzitő Bábolnán zárta a bajnokságot. A hazaiak ismét „sokan” voltak, a mezőnybe beálló cserekapussal együtt már hárman ültek a kispadon.

A vezetést a Bábolna szerezte meg, de a szünet után előbb Hajba kapott egy jó labdát, amit kihasznált, majd a játékos-edző Szalai Gábor a tizenhatos széléről passzolt be egy labdát a hosszú kapufa felé, ami érintetlenül csorgott be a kapuba. A 38 éves játékos-edző ötször nevezte magát a kezdőbe ebben a szezonban, és ebből mindössze egy meccs zárult vereséggel. Ezzel a győzelemmel három csapat áll 11 ponttal, de az Almásfüzitő csak 10 meccset játszott, de idén meg lesz a 11. is, hiszen a Lábatlan ellenit szintén vasárnap pótolják. A Kecskéd egy hatpontos derbit nyert meg a szezon zárásaként hazai közönség előtt.

A fordulót megelőzően ugyanannyi ponttal állt a Lincz­maier-legénység, mint a Tát, így az volt a tét, hogy ki mehet a hatodik helyen a téli szünetre. Végül ez a találkozó is ugyanúgy 2-1-es végeredménnyel zárult, mint az összes többi vasárnapi. A Kecskéd már a 31. percben kettővel ment, a Tát már a szünet után szépített, de ez a pontszerzéshez kevés volt. Ezzel végül a Kecskéd mehet hatodik helyen pihenni, míg a Tát a hetedikről várja a folytatást. 

 

Területi I. osztály, 13. forduló 


Lábatlani ESE–Koppánymonostori SE 1–1 (1–1) 
Lábatlan, vezette: Büki G. (Áy J. H., Papp M.). 
Lábatlan: Török Dominik – Varga, Kovács H., Janusz, Váli, Galba, Budaházi, Kecskés, Deme, Fábián-Nagy, Szenes (Gimesi, 56.). Vezetőedző: Karcagi Pál. 
Koppánymonostor: Vicena – Egyed (Alasztics, 82.), Kalla (Pulai, 68.), Horváth (Kovács R., 90.), Gelencsér (Schiller, 55.), Jóna, Dávid, Dombi (Imrek, 90.), Valkó G., Korcsok, Tímár. Vezetőedző: Vigh László. 
Gólszerzők: Galba (7.), illetve Tímár (4.). 
Kiállítva: Tímár (71., Koppánymonostor). 
Jók: mindenki, illetve Schiller, Tímár. 
Karcagi Pál: – Szűk kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek, de alázatos és fegyelmezett játékkal sikerült egy pontot szereznünk, úgy érzem, megérdemelten. 
Vigh László: – Az eredmény miatt csalódottak vagyunk. Nem a legideálisabb körülmények között futballoztunk, és a hiányzónk is sok volt. Ennek ellenére sok lehetőségünk volt. Kicsit dühítő, hogy az ellenfél háromszor is kézzel üt a labdába a büntetőterületen belül szankciók nélkül, de ezzel nem tudunk mit kezdeni... 

FC Esztergom–Tatai AC  1–2 (0–2) 
Esztergom, vezette: Szeibert P. (Katona B. M., Uracs R.). 
Esztergom: Gecse – Révész, Méhes, Paltineanu, Bereczki (Janzó, 46.), Várszegi D., Molnár, Sisa (Krizsán, 77.), Bugjó, Horváth T., Tahon (Moldován, 86.). Vezetőedző: Spóner József. 
Tata: Szabó T. – Németh, Felső, Hegedűs (Bombicz, 59.), Nagy, Zuggó (Mártonfi, 59.), Szabó A. (Tóth, 77.), Mészáros (Sternberger, 89.), Bogár, Horváth R., Hauzer (Máté-Kovács, 59.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Gólszerzők: Sisa (61.), illetve Németh (26., 42.). 
Kiállítva: Horváth T. (41., Esztergom). 
Jók: mindenki, illetve mindenki. 
Spóner József: – Az amúgy is szűk lehetőségeinket a korai piros lap tovább szűkítette, de dicséret illeti a srácokat, hogy így is egy szoros mérkőzést tudtunk játszani a Tata ellen. 
Wéber Roland: – Egy kulturált ellenfél, egy rossz talajú pálya. Sok küzdés, de helyenként jó játék. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, maximálisan megérdemelt a győzelmünk. Mindenkinek jó pihenést kívánok, köszönjük szurkolóink idei kitartó biztatását! 

Nyergesújfalu SE–Zsámbéki SK 2–1 (1–1) 
Nyergesújfalu, vezette: Linn K. (Derecskei B., Faragó Gy.). 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Fellegi (Manga Zs., 60.), Cseh, Tóth (Motuz M., 90.), Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai T., Molnár A., Takács, Manga M. Játékos-edző: Szoboszlai Tamás. 
Zsámbék: Tugyi – György, Sugár B., Bíró R. (Szűcs, 78.), Papp (Mártonfi, 46.), Áprily, Barlangi, Kósa Szilágyi (Szabó, 81.), Magyar, Szakszon, Kerezsi (Csóh, 70.). Vezetőedző: Bodó László. 
Gólszerzők: Manga M. (14., 80.), illetve Szakszon (40.). 
Kiállítva: Manga M. (85.), illetve György (55.) 
Jók: Balogh, Manga M., Farkas, illetve Áprily, Barlangi, Szakszon, Magyar. 
Szoboszlai Tamás: – Egy nagyon jól felkészített ellenfél ellen és egy rossz pályán játszottunk egy ki-ki meccset. Véleményem szerint a nagyobb akarat hozta meg a győzelmet. Ezzel egy nagyon eredményes félévet zártunk le. 
Bodó László: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, tíz emberrel is teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk. Jobban kezdett a Nyerges, akkor szerencsénk volt, de az egyenlítő gól után jobban játszottunk. Még valamit el kell mondanom: lehet, hogy gyenge a vármegyei labdarúgás, de hetek óta a játékvezetés is hagy kívánnivalót maga után, és akkor még finom voltam... A tisztelet, az alázat és a tudás is hiányzik. A játékvezetők többsége a gyerekem lehetne. Nagyon sokat nyeltem az utóbbi hetekben, ez most már kijött belőlem. 

Bábolnai SE–Almásfüzitői SC 1–2 (1–0) 
Bábolna, vezette: Mihályi M. (Büki G., Patócs D.). 
Bábolna: Váczi – Mátyás, Kovács-Gadanecz, Hollósi, Hajnal K., Kiss, Czeglédi, Hajnal P. (Szabó B., 68.), Lanzendorfen (Szendi, 91.), Végh, Szabó Á. Vezetőedző: Józsa Péter. 
Almásfüzitő: Varga – Makszimcsuk, Szűcs, Szalai G., Nagy (Bruckner, 88.), Kuzma, Mészáros (Fekete, 68.), Hajba, Sinkó, Galambos (Holovnyák, 88.), Bihari (Ozoróczi, 80.). Játékos-edző: Szalai Gábor. 
Gólszerzők: Czeglédi (44.), illetve Hajba (65.), Szalai G. (75.). 
Jók: senki, illetve mindenki. 
Józsa Péter: – A mai mérkőzés hű tükörképe volt az elmúlt két hónap történéseinek. Újult erővel próbálunk nekimenni a tavasznak... 
Szalai Gábor: – Nagy fölényben játszva megérdemelt győzelmet arattunk. Az ellenfél csak a kontrákra épített, amiből a második félidőben nagyon keveset engedtünk nekik. Ha a helyzeteinket jobb százalékban használjuk ki, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. 

Wati Kecskéd KSK–DG Tát 2–1 (2–0) 
Kecskéd, vezette: Hegedüs R. (Hegedüs P., Kun P. A.). 
Kecskéd: Cseszneg – Gyenes (Neckernusz, 82.), Vadkerti, Schmidt L. (Berki, 80.), Greskó, Plotár, Pető (Hagymási, 74.), Tomayer, Schmidt G., Szabó K., Harsányi (Fóthi, 71.). Vezetőedző: Linczmaier László. 
Tát: Iványi – Kopányi, Varga, Farkas, Tirpák, Izsó (Kósa, 88.), Dékány, Putnoki (Zoltai, 62.), Bokros (Kovács, 60.), Páldi (Mészáros, 8.), Chrompota. Tecnikai vezető: Kun Imre. 
Gólszerzők: Plotár (15.), Harsányi (31.), illetve Varga (65.). 
Jók: Tomayer, Cseszneg, Vadkerti, Harsányi, Plotár, illetve Kopányi, Varga, Dékány. 
Linczmaier László: – Tudtuk, hogy nagyon nem mindegy, milyen szájízzel megy a csapat a téli szünetre. Sok hiányzónk volt, a padról is betegek szálltak be, de le a kalappal a fiúk előtt, nagyot küzdöttek. Jó csapat ellen játszottunk, ellenfelünk több élcsapatot is legyőzött és ma is jól játszott. Sajnos 2-1-nél sok ziccert elhibáztunk, de szerencsére ez ma nem bosszulta meg magát. Szurkolóinknak köszönjük a szezonbeli támogatást! 
Kun Imre: – Nehéz ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Jobban játszol, dominálsz, rengeteg helyzetet dolgozol ki, mégis az ellenfél gyűjti be a három pontot. 
A Vértesszőlősi SE–Sárisápi BSE-találkozó elmaradt, február 24-én pótolják. 
Szabadnapos: Vértessomló. 
 

Területi I. osztály
 

 1.Nyergesújfalu12101137-1231
 2.Tata1282233-1826
 3.Zsámbék1172227-823
 4.K.monostor1264234-1022
 5.Sárisáp1162319-1120
 6.Kecskéd1253430-2618
 7.Tát1250723-2815
 8.Bábolna1242622-2414
 9.Lábatlan1132517-3111
 10.Almásfüzitő1032513-2711
 11.Vértessomló1232715-3111
 12.Esztergom1112814-315
 13.Vértesszőlős1010910-373

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában