Dzsúdó

2023.10.23. 07:25

Az Ippon Judo Tatabánya fiatal tehetsége, Varga Réka negyedszer lett felnőtt magyar bajnok

Az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői remekül teljesítettek az országos bajnokságon.

Kun Attila

Ismerős szituáció: Varga Réka a dobogó legmagasabb fokán az ob-n

Forrás: Facebook/Ippon Judo Tatabánya SE

A hétvégén Zalaegerszegen rendezték a felnőtt országos bajnokságot, amelyen az Ippon Judo Tatabánya SE is részt vett. 

A klub négy versenyzőt indított, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A legfényesebb érmet Varga Réka nyerte, aki +78 kg-ban minden mérkőzését magabiztosan nyerve szerezte meg pályafutása negyedik országos bajnoki címét a felnőttmezőnyben. A még csak junior-korosztályú Keller Rebeka az 52 kg-os kategóriában jó formát mutatott, a döntőben szoros csatában szenvedett csak vereséget az olimpiai ötödik helyezett Pupp Réka ellen, így ezüstérmet nyert. 

Az ifjúsági korosztályú Krüpl Georgina a korosztályos ob közelsége miatt egy súlycsoporttal feljebb, a 70 kilósok között indult. Az erős mezőnyben, ahol a vb-bronzérmes Özbas Szofi és a felnőtt Eb-bronzérmes Gercsák Szabina is indult, Georgina az ötödik helyen végzett. Az ugyancsak junior-korosztályú Miklósvölgyi Dániel a 90 kg-ban két-két nyertes és vesztes mérkőzéssel szintén ötödik lett. 

Az egyesület tavalyi bajnoka, a 73 kg-os Szabó Áron a térdműtét utáni rehabilitációja miatt kihagyni kényszerült a versenyt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában