Teke

2023.09.12. 16:59

Megszerezte első győzelmét a Bábolna a Szuperligában

Az ugyancsak újonc Pápa ellen sikerült nyerni.

Kun Attila

A Bábolna (zöldben) legyőzte a Pápát

Forrás: Facebook/Bábolna SE

Teke, Szuperliga, férfi, 2. forduló

Bábolna SE–Pápai Vasas TK 6:2 (3419:3395)

Az újonc Bábolna az előző szezonban a hozzá hasonlóan az NB I. Nyugati csoportjában szereplő (és ott éppen előtte bajoki címet nyerő) Pápát fogadta és ahogyan az előző idényben, ezúttal is 6:2-re verte hazai pályán Veszprém vármegyei riválisát. 

A hazaiak pontjait Tóth Zoltán (585 fa), Balom Sándor és Brázik Tamás (565), Imre Barnabás (558), valamint Szász László (611) szerezte. Érdekesség, hogy a hat párharcból négy is döntetlenre végződött a szettpontok alapján, így ezekben egyaránt az összfa döntött – háromszor a bábolnaiak javára. 

A további bábolnai eredmények: Morvai Gábor 564,  Tóth Dávid Dániel 536. Mivel az összfa tekintetében csapatszinten is a házigazda bizonyult jobbnak, a Bábolna megnyerte a mérkőzést és a 10., utolsó helyről a hatodikra lépett előre. 

Az ifjúsági csapat úgy kapott ki 3:1-re, hogy míg Teberi Marcell Jácint 539 fával hozta a csapatpontot, addig Győrffy Ákos és Morvai Dániel 461-gyel veszített, összfák tekintetében pedig mindössze eggyel (1000:1001) volt jobb a Pápa! A Bábolna két vereséggel a nyolcadik helyen áll. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában