Kajak-kenu

2023.08.25. 12:05

Remekül lapátoltak a Verőce Kupán a nyergesiek

Három ezüst- és egy bronz mellett heten is az első tízben végeztek.

Fenyvesi Károly

A nyergesi kajakosok ezúttal is szépen teljesítettek

Forrás: Facebook/zoltekkajak

A Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület tizenegy lány és hat fiú versenyzője állt rajthoz a 2005-2013-as születésű fiatalok idei országos Verőce Kupa küzdelmeiben, amelynek házigazdája a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia és a Vereckei Kajak-Kenu Sportegyesület volt. A 2000 méteres távnak tizenhat egyesület 152 fiatalja vágott neki egyes hajókban a 21 futamban. A K1-es, illetve az MK1-es kajakok közül az M-jelzést is viselők azt jelezték, hogy olyan kajakok, amelyek kifejezetten a gyerekek oktatására készültek. Ezek a kajaksport utánpótlás-nevelésének nagyon fontos vízre teendő elemei.

A nyergesiek csapatából többen is nagyon eredményesen lapátoltak. Korosztályos ezüstérmes lett Deák Anna Csenge, Fischer Janka és Hinom Laura, míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel Varga Lara Zsófia. Az első tízben tudott végezni Aradi Eszter, Pehely Lili, Somodi Laura, Schubert Zita, Eckl Kristóf, Merényi Tamás és Sexer Ákos.

A mozgalmas, sikeres nyár után jön az iskola. Az edzésekkel együtt... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában