Hollandia

2023.08.14. 11:28

Értékes világbajnoki helyezéssel tér vissza Tatára az első magyar izlandilovas

Kremmer Veronika, a Magyar, Izlandi Lovas Egyesület versenyzője kiemeltként indulhatott a hollandiai izlandilovas világbajnokság tölt, T1 kategóriájában. Az ötödik helyet szerezte meg a viadalon.

Kemma.hu

Kremmer Veronika a pályán az izlandilovas világbajnokságon

Forrás: Magyar, Izlandi Lovas Egyesület/Facebook

Vroni, ahogy sport- és egyesületi társai becézik, feltette Magyarországot tölt kategóriában az izlandilovasok térképére, miután a világbajnokságon ötödik helyezést szerzett vasárnap Hollandiában, 7.94 pontot elérve. Mint ismert, ez volt hazánk első világversenye a sportágban, hiszen a tatai székhelyű Magyar, Izlandi Lovas Egyesületet és így a magyarokat  2020-ban vette fel teljes jogú tagjai közé az Izlandi Lovas Világszervezet.  

Straubinger Zoltán, az egyesület elnöke kiemelte: Kremmer Veronika és lova, Ísbjörn vom Vindstaðir fantasztikusan szerepelt a vb-n. 
− Az örömünk határtalan! Ezúton köszönjük szépen az osztrák csapatnak is azt a rengeteg segítséget amit a háttérben végeztek, és velünk együtt izgultak Magyarországért! −  tették hozzá közösségi oldalukon. 

Veronika 2022 után így újabb sikerrel gazdagította a magyar „kollekciót”, hiszen 2022-ben az Izlandilovas Közép-Európa Bajnokságról egy ezüsttel és egy bronzzal tért haza. A tölt jármód egyébként az izlandi lovak specialitása. Ebben a négyütemű oldalirányú jármódban lényegében rázkódásmentesen lovagol az ember. A világbajnokságon a T1 kategóriában az alábbi feladatokat pontozta a zsűri: egy ovális pályán a rövid fal közepétől kezdve egy kör lassú töltben kell haladni lónak és lovasának, majd a rövid fal közepénél átmenet lépésbe és kézváltás; a rövid fal közepétől egy kör lassú tölt, a hosszú fal mentén fokozás, a rövid fal közepétől egy kör gyors tölt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában