Egyéni csúcsok

2023.07.20. 11:30

Szép helyezésekkel tért haza a vb-ről a tatabányai paraatléta, Luterán Petra

Párizsban rendezték a paraatlétikai világbajnokságot. A magyar csapat tagja volt a tatabányai színekben versenyző Luterán Petra, aki néhány hónappal felépülése után sorra döntötte meg egyéni csúcsait a megmérettetésen.

Körtvélyfáy Dina

Luterán Petra több futószámban is indult

Forrás: World Para Athletics

Fotó: PICOUT Gregory

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Luterán Petra sokáig magasugróként versenyzett, a 2014-es ifjúsági olimpián negyedik lett. A versenysporttól egy időre visszavonult, de amikor egy baleset miatt elveszítette tavaly ősszel könyöktől lefelé a bal karját, elhatározta, hogy parasportolóként folytatja pályafutását.

Ahogy a hparalimpia.hu is írja, Petra mindössze négy hónappal a felépülése után kvalifikálta magát a világbajnokságra, ahol T47-es kategóriában 400 méteres síkfutás mellett 100, 200 méteren és távolugrásban is elindult.

A világbajnokságot szép eredményekkel zárta. 400 méteren egyetlen európaiként került döntőbe, ahol hetedik lett. Távolugrásban egyéni csúcsot, 523 centimétert ugrott, amellyel szintén a hetedik helyen zárt. 100 és 200 méteren nem jutott tovább az előfutamokból, de mindkét sprintszámban egyéni csúcsot futott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában