Kézilabda

2023.07.20. 08:33

Kiderült, mikor jön a BL-győztes csapat Tatabányára

A Kék Tigrisek hétfőn találkoztak a nyári pihenőt követően. A szezon eleji felméréssel kezdődött meg a közös gyakorlás, amelyet Kanyó Bence erőnléti tréner dirigált, de Tombor Csaba vezetőedző és Sibalin Jakab edző is a társaságon tartotta a szemét.

Kemma.hu

Ancsin Gáborék az újonc ellen kezdenek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Ismét jelentős volt a mozgás a csapat háza táján, így ismét nagy szakmai kihívás elé néz Tombor mester és stábja. Örömteli hír, hogy az újonnan becsatlakozott játékosok és a régiek között gyorsan kialakult a harmónia.  Tombor Csabát, a MOL Tatabánya KC szakvezetőjét a felkészülés kulisszatitkairól, illetve a gárda előtt álló feladatokról és a Tatabánya céljairól faggattuk. 

– Az alapozást gyakorlatilag három hete, még otthon megkezdte a társaság, mivel tőlem megkapták a házi feladatot, ami napi egy tréninget foglalt magába – jegyezte meg a vezetőedző. 

– Hétfőtől pedig heti kilenc edzéssel készülünk. Eleinte a fizikális gyakorláson lesz, van a hangsúly, de azért labdázunk is. A folytatásban pedig egyre inkább a bőrgolyóé lesz a főszerep. A mostani felmérésre azért volt szükség, hogy tudjuk, ki milyen állapotban érkezett vissza a pihenőjéről. Meg kell említenem, hogy vegyes a kép, vannak, akik jobb, akadnak, akik gyengébb erőnlétben vannak. Emellett akadnak olyan sportolóink, akik munkájára nagyobb figyelmet kell fordítani. Ilyen Juhász Ádi vagy Imán Dzsamali, ők mindketten hosszabb kihagyás után tértek vissza… 

A trénerrel beszélgetve az is kiderült, hogy mindössze két alkalommal lép hazai környezetben pályára a Kék Tigrisek csapata. A jövő hét végén, az NB I. B-es győri egyetemi együttest fogadja a Tombor-legénység. Augusztus 4-én viszont a NEKA-hoz látogat a Bányász. Augusztus 8-án a Telekom Veszprémmel játszik a Tatabánya Telkiben. Augusztus 12. és 13. között a lengyelországi Plockban rendezett tornán szerepelnek a kék-fehérek. Itt először a bundesligás Lipcsével találkoznak Ancsinék. Aztán augusztus 19-én és 20-án a franciaországi Dunkerque-ben mérkőznek a Tigrisek. Végezetül, augusztus 25-én a Bajnokok Ligája-győztes lengyel Kielce érkezik az új tatabányai sportcsarnokba… 

– Jó, utazós felkészülés előtt állunk, de a bajnoki szezonban is sokat megyünk – emelte ki Tombor Csaba. – Úgy látom, hogy a keretünk mélysége egy kicsit változott, a tavalyi tizen­nyolc kézilabdázóval szemben, az új idényben húsz játékost foglalkoztatunk. Erre szükség is lesz az EHF Európa Liga-küzdelmek, a pluszterhelés miatt. Szerencsére, minőségben még jelentősebben előbbre léptünk. Így abban joggal reménykedhetünk, hogy az EL-ben minél messzebbre juthatunk, illetve a bajnokságban megőrizzük a dobogós helyezésünket. 
 

A változások…
Ismét meglehetősen nagy volt a fluktuáció a Kék Tigriseknél. Végül az ide igazoló sportolók száma meghaladta az „elvágyódókét”. 
Távozók: Bodor Márk, Ubornyák Dávid, Edwards Olivér (Gyöngyös, utóbbi kölcsönbe) Nagy Benedek (Telekom Veszprém), Hornyák Bence (Fejér B.Á.L. Veszprém), Bodnár Ádám (Kecskemét?) 
Érkezők: Juhász Ádám (Benfica – portugál), Bartucz László (Gyöngyös), Vajda Huba (Balatonfüred), Krakovszki Bence (NEKA), Eklemovics Márkó (Telekom Veszprém), Imán Dzsamali (Cegléd), Reza Yadegari (iráni), Enomoto Juga (Budai-Farkasok). 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában