Úszás

2023.07.09. 19:03

Jackl Vivientől tudta meg a magyar úszó, hogy érmet nyert

Egy bravúros bronzérem az egyéni csúcsán három másodpercet javító Abonyi-Tóth Glenda jóvoltából 200 pillangón, és egy „fáradásos” harmadik hely Molnár Dórától 100 gyorson (a címvédő Pádár Nikolett ötödik lett – tavaly 1-2-vel értek be) – ez a belgrádi ifjúsági Eb utolsó előtti napjának mérlege, több értékes helyezés mellett.

Kemma.hu

Abonyi-Tóth Glenda Jackl Vivientől tudta meg, hogy bronzot nyert

Forrás: MÚSZ

Könnyezős bronzéremmel indult a szombati döntős vágta: Abonyi-Tóth Glenda, ha egyetlen századdal is, de megkaparintotta a harmadik helyet 200 pillangón. Ennek láttán edzője, Verrasztó Zoltán szemei is nekiálltak nedvesedni, merthogy tanítványa az Eb előtt csupán 21. idővel szerepelt a nevezési listán, ám egyéni csúcsát három (!) másodperccel megjavítva – mesterét is teljesen meglepve – egészen éremig szárnyalt. Ugyanitt a 400 vegyesen győztes Jackl Vivien ötödik helyen ért célba.

A MÚSZ beszámolója szerint másféle reakciókat váltott ki Molnár Dóra bronzérme 100 gyorson, párban Pádár Nikolett ötödik helyével – már csakis abból a szempontból, hogy tavaly ugyanezen a távon 1-2. helyen értek be, Niki 54.69-cel, Dóri 55.20-szal. Ez utóbbi még most is bőven elég lett volna az aranyhoz, ám az elmúlt napok hajtásától kissé kitikkadt hölgyek ezúttal nem tudták a győzelemhez szükséges időket kipréselni magukból, így az első hely ezúttal a litván Plytnykaiteé lett 55.31-gyel...

Nyolcszáz gyorson dicséretesen harcoltak a finalisták, Flück Nóra hatodik, Csulák Lia nyolcadik, míg Hartmann Máté hetedik helyig jutott. Bár az utolsóelőtti nap végül arany nélkül múlt el – a fiúk 4x200-as váltója hetedik lett –, a zárónapi esélyek nem rosszak: Magda Boldizsár a 100 gyors, Komoróczy Lora Fanni pedig a 100 hát középdöntőjéből jutott tovább a legjobb idővel.

„Egyáltalán nem számítottam erre az eredményre! – kezdi a meglepetésérmes Abonyi-Tóth Glenda. 

– Nekem már az is nagy dolog volt, hogy döntőbe jutottam, és ma délután is leúszhattam ezt a számot. Ez az első junior Európa-bajnokságom, ez az eredmény ezért is olyan meglepő számomra. Amikor beértem, én nem is láttam, hogy harmadik lettem, (Jackl) Vivi mondta, hogy én lettem a bronzérmes – majdnem el is sírtam magam akkor!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában