Triatlon

2023.07.05. 14:00

Idén is elözönlik Tatát a triatlonisták

Július 15-én és 16-án ismét Tatára érkezik a hazai triatlonosok színe-java, hiszen a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület Tata Város Önkormányzatának támogatásával idén is megrendezi az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot illetve az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát.

Kemma.hu

Ismét megrendezik a népszerű versenyt Tatán

Forrás: Tata.hu

A rövidtávú versenyt szombaton, a középtávot pedig vasárnap követhetjük nyomon, az év egyik legnagyobb tatai sporteseményéről július 4-én rendeztek sajtótájékoztatót az Esterházy-kastélyban. Az Old Lake Man triatlonversenyt először 2017-ben tartották meg Tatán, és nagyon hamar ismertté, népszerűvé vált. Az első esztendőben  még csak középtávon folyt a küzdelem, 2018-ban azonban már két távon indulhattak a jelentkezők, 2019-ben pedig, a verseny szombati napján országos bajnokságot rendeztek.

Michl József polgármester a sportesemény sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a szervezőknek, a támogatóknak és az Esterházy-kastélynak, hozzátéve: – Az előző hat verseny sikere bizonyítja, hogy a Footour közössége, Róth Balázs és Róth Norbert vezetésével nemcsak programszervezésben hanem csapatépítésben is kiváló munkát végez. A városvezető úgy fogalmazott: – Tata sportos város, hiszen négy ezren igazoltan sportolnak és rajtuk kívül is nagyon sokan mozognak rendszeresen. A helyi sportélet sokszínűségéhez pedig méltó módon hozzájárulnak az olyan különleges események mint az Old Lake Man versenyei, amelyek városunk legszebb helyszínein vezetnek keresztül.

A versenyközpont idén is a Kastély téren lesz, a rajt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ mellett zajlik majd, onnan indul az úszás, a sportolók a Keresztelő Szent János szobornál jönnek ki a vízből, ezt követően kerékpárra szállnak. A kerékpáros depó a tavalyi évhez képest kicsit módosított helyszínen, de ugyanúgy az Esterházy-kastély kertjében kap helyet. Rövidtávon a versenyzők 1,5 km úszást, 40 km kerékpározást és 10 km futást fognak teljesíteni, míg középtávon 1,9 km úszás, 90 km kerékpár és 21 km futás vár a sportolókra. 2023-ban a rövidtávú versenyen az egyéni nevezők létszámát maximum 650 főben, a váltó csapatok létszámát 50 csapatban, míg középtávon az egyéni nevezők létszámát 450 főben, a váltó csapatok létszámát pedig 50 csapatban határozták meg a szervezők.

Róth Balázs versenyigazgató, a Footour SE elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte:- A verseny egy igazi triatlonfesztivállá vált, mint hazánk egyik legnagyobb ilyen versenye, amelyre szeretettel várjuk a nézőközönséget is. A fejlődésben pedig nincs megállás-tette hozzá Róth Balázs, aki elmondta, hazai és nemzetközi szinten is jól haladnak a tárgyalások arról, hogy a Footour szervezésében 2024 – ben Tata adhasson otthont a Paratriatlon Világkupának, amely olimpiai kvalifikációs verseny is lehetne egyben. A tatai megmérettetés OB napján több elitversenyző vesz részt, akik a világ élvonalát képviselik, és megnőtt a külföldről érkező sportolók száma is. A triatlonversenyek idén is járnak majd útlezárásokkal, melyekről az egyesület és az önkormányzat részletes tájékoztatást ad online felületein, valamint az érintett útszakaszokon egyaránt:

Július 15, rövidtáv (40km): Tata, Kastély tér – Hősök tere – Rákóczi út – Kossuth tér – Kocsi utca- Dózsa György utca – 8136-os út – 13-as útkereszteződéséig, ott fordító és megegyező úton vissza a Kastély térre.
Július 16, középtáv (90km): Tata, Kastély tér – Hősök tere – Rákóczi út – Kossuth tér – Kocsi utca- Dózsa György utca – 8136-os út – 13-as útkereszteződéséig, ott fordító és megegyező úton vissza Tatára a 8136-os út és a Kocsi utca kereszteződéséig, ott fordító és ebből még egy kör és vissza a Kastély térre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában