Labdarúgás

2023.07.30. 21:18

Győri győzelemmel rajtolt a Tatabánya

Magabiztos sikert aratott Gyürki Gergely csapata.

Herczeg István

Volt okuk az örömre a tatabányai labdarúgóknak

Forrás: Facebook/Opus Tigáz Tatabánya

NB III., Északnyugati csoport, 1. forduló

ETO Akadémia–Opus Tigáz Tatabánya 1-3 (0-1)

Győr, vezette: Kovács G. P. (Kulman, Nagy B.).

ETO Akadémia: Kiss Á. – Selyem, Csáki, Óvári, Tamás K. (Kráz, 60.), Rátonyi (Varga O., 80.), Herczeg (Bakó, 60.), Moharos, Mitring, Krivokapic (Nagy D., 51.), Bánáti. Vezetőedző: Szekeres Adrián.

Opus Tigáz Tatabánya: Lóth – Klausz (Székely, 87.), Kiprich, Krupánszki, Hadobás (Forró, 72.), Kovács I., Szegleti, Letenyei, Szegő, Árvai (Angyal 91.), Kocsis (Márton, 87.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.

Gólszerző: Nagy D. (68.) illetve Letenyei (34.), Kocsis (50., 85.). 

Régi ismerőshöz látogatott az előző szezont a második helyen záró Opus Tigáz Tatabánya, hiszen az ETO FC Győr második csapata fogadta Gyürki Gergelyéket. A kék-fehér csapatnak a 34. percig kellett várnia az első gólra, egy előrevágott labdát követően Szegleti játszott össze Szegővel, majd utóbbi az érkező Letenyeinek készített le, aki tizenhét méterről a bal felsőbe csavart. 

A szünet után gyorsan jött az újabb vendégtalálat. Egy tatabányai szöglet után Kocsis lőtt tizenhat méterről, a labda a hálóban kötött ki. A 68. percben jött a szépítés, a csereként beállt Nagy lőtt a jobb felsőbe, de mielőtt szorossá vált volna a találkozó, Szegő lövése pattant ki Kissről, az érkező Kocsis pedig higgadtan gurított a hálóba. 

Gyürki Gergő: – Az ETO nagyon jó futballt produkál, de mi „felnőttesebb” futballt mutattunk, és a párharcokban, agresszivitásban felülmúltuk a fiatal győri csapatot.

Szekeres Adrián: – Játékosaink a mai mérkőzésen megtapasztalhatták, hogy a döntéseiknek milyen következményeik vannak felnőttbajnokságban. Ezekből tanulnunk kell és a jövőben nem elkövetni ugyanezeket a hibákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában