NB III

2023.07.20. 13:50

Döntetlennel folytata a felkészülését a Dorogi FC

Hazai pályán fogadta a Dorogi FC szerda délelőtt az utolsó előtti felkészülési mérkőzésén a bajnoki rajt előtt a Vasas FC II. csapatát, a mind a két oldalon sok fiatal játékost felmutató csapatok végül 1-1-es döntetlennel végeztek.

Kemma.hu

A Dorogi FC (piros-feketében) döntetlent ért el a Vasas II ellen

Forrás: DorogiFC.hu

Magasan védekezve, kellőképpen agresszívan kezdte a Dorogi FC a mérkőzést, a 6. percben pedig Barna talált egyből kapufát egy ollózás után, de a labda nem lépte át a gólvonalat, ellenben a vendégek az első helyzetüket gólra váltották a 8. percben, amikor egy mögénk löbbőlt labdával mattolták a dorogi védelmet, 0-1. Rögtön a kapott gól után egyenlíthetett is volna Bekő Balázs csapata, de Szerencsi elől az utolsó pillanatban piszkálták el a játékszert. 

Az ivószünet után továbbra is a dorogiak domináltak, a 28. percben azonban a Vasas élt jól egy kontrával, de a jobb oldalról érkező lövés elment a kapu előtt keresztbe. Egy perccel később ismét óriási lehetőség volt a gólszerzésre, miután Papp Máté beadását Schäffer kotorta a kapu irányába egy védő szorításában, de néhány centivel célt tévesztett fiatal támadó. A 40. perc történése volt, hogy egy vendég oldali büntető területen belüli kavarodásnál három játékos kezét is érte a labda, a játékvezető végül dorogi szögletet ítélt. A félidő utolsó jeleneteként egy újabb védelem mögé helyezett labdát Belányi és Berkó közösen hatástalanított, ezt követően többre már nem jutott idő, jöhetett a szünet.

A második félidő kezdetén mind a két mester eszközölt néhány frissítést, de komoly helyzetig egészen az 53. percig várnunk kellett, amikor Barna léphetett ki ziccerben, de a vendég hálóőr mellett nem tudta elgurítani kellő pontossággal a labdát. Néhány perccel később Papp Máté egészen az alapvonalig jutott, onnan próbálta megjátszani az érkező Ferkót, de üres kapuba tartó lövését blokkolni tudták a fővárosi védők. 

A 80. percben aztán megtört a jég, a mérkőzés talán legszebb villanását láthatta az ismét szép számmal kilátogató közönség, amikor Harmat Zsombor jobb oldalról eleresztett lövése csapódott védhetetlenül a hosszú sarokba, 1-1. Az utolsó 10 játékperc már nem tartogatott komoly lehetőséget egyik csapat számára sem, maradt az igazságos döntetlen végeredmény. Folytatás szombat délelőtt ismét hazai környezetben, az első bajnoki mérkőzés főpróbáján.

Dorogi FC-Vasas FC II. 1-1 (0-1)
A Dorogi FC kezdőcsapata: Belányi (K), Barna, Berkó, Forgó G., Hoszpodár, Nagyházi, Papp, Szerencsi, Bokán Ba., Schäffer, Balla.
Cserék: Pálfi (K), Bokán Be., Forgó D., Ludvig, Markos, Molnár, Harmat, Ferkó.
Gólszerző: Harmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában