Kemma.hu podcast

2023.07.06. 15:10

A futás nyáron is élvezetes lehet, főleg ha már korán reggel elindulunk - PODCAST

Nyáron is lehet jó választás a futás, mint sport, ám sok mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy örömünket is leljük benne. Eleinte még a rutinos futóknak is sokkoló lehet a meleg, amihez minden évben újra hozzá kell szoktatni a szervezetünket. Más lesz a pulzusunk, a tempónk, legyünk hát türelmesek! Felesleges nagy elvárásokat támasztani magunkkal szemben. A Kemma podcastben a nyári futásról beszélgettünk.

Kemma.hu

Nyáron is lehet élvezetes a futás

Forrás: Beküldött

Nyáron kora reggel vagy késő este fussunk inkább, de a reggel a legjobb. Este ugyanis felpörgött szervezettel nehezebben fogunk tudni elaludni. Érdemes a hűvösebb, árnyasabb útvonalakat választani, például, ha a környezetünkben van erdő, akkor inkább arrafelé induljunk. Nagyon fontos ilyenkor odafigyelni a folyadékpótlásra. Ha 40 percnél tovább tervezünk futni, mindképpen vigyünk magunkkal vizet.

A nyári futásról Arzt-Pintér Annát, azaz Szőke nő fut az erdőben-t faggattuk, aki tapasztalt tatabányai terepfutóként mesélt nekünk a témáról. Beszéltünk frissítésről, sóvesztésről, de még a vizelet színéről is. Kiderült, hogy a 30 perc nyáron is 30 percig tart, és hogy Tatabánya bizony nem a Mont Blanc vonulatai között fekszik. Hallgassátok futás közben is!

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában