Kiütés

2023.07.20. 17:30

A Fradi feröeri kudarca sokkolta a tatabányai futballegendát is +videó

Van, amikor egészen egyszerűen nem lehet megmagyarázni egy futballkudarcot. Az viszont tény, hogy sok jó játékos még nem egy csapat. P. Nagy László, a tatabányai futballegenda mondta ezt a Ferencváros csúfos feröeri kupakudarca után.

Takács Zoltán

P. Nagy László szerint a Ferencváros csapatának fel kell állnia a feröeri kudarc után, bármilyen nehéz is lesz

Fotó: F. P.

Eredetileg a helyi futballcélokról hívtuk podcast-beszélgetésre a Kemma.hu stúdójába P. Nagy Lászlót, aki nyugdíjasként a tatabányai utánpótlás koordinátoraként tevékenykedik.  Az interjú elkészült, amit a későbbiekben hallhatnak olvasóink, ám egy előre nem tervezett, szomorú esetről is megkérdeztük a tatabányai foci legendás alakját, aki edzőként is nagy múlttal rendelkezik. A Ferencváros ugyanis szerda este dicstelen módon, a saját pályáján szenvedett kiütéses, 3-0 arányú vereséget a félamatőr feröeri KI ellen.

− Ahogy minden magyar futballkedvelőt, engem is sokkolt a mérkőzés − kezdte a volt olimpiai válogatott. − Azért is éltem meg rosszul ezt az eredményt, mert az FTC a magyar futball ékköve, a nemzet első számú csapata. Éppen ezért az egész magyar futballra negatív fényt vetett ez a teljesítmény, ami ráadásul kihatással van a közeljövőre is. 

Arra azonban a nagy edzői rutinnal rendelkező helyi futballegenda sem tudta a választ, hogy mi miért történhetett a pályán. Mint mondta, a sok új játékos miatt a csapategység szemmel láthatóan hiányzott, de már tavasszal is látni lehetett, hogy eltűnt a tavalyi Európa-ligás bravúrcsapat szellemisége. 

− Az első meccs után még rá lehetett fogni a kis méretű pályára, a műfűre, az utazásra, a hidegebb időre és egyáltalán a körülményekre a döntetlent. De ami itthon történt, arra nincsen magyarázat. Talán a játékosok jobb egyéni képességeiben bízott az edzői stáb. Ugyanakkor néha előfordul, hogy még a legalaposabb elemzéssel sem lehet rájönni egy kudarc okára. 

P. Nagy László ugyanakkor együttérez a csapattal, már csak azért is, mert neki is volt hasonlóan megmagyarázhatatlan kudarcélménye. 
− Egyszer hazai pályán kaptunk egy ötöst a Váctól. Semmi előjele nem volt. Jó csapatunk volt, megfelelően dolgoztunk, jöttek az eredmények. Aztán azon a mérkőzésen nekünk semmi sem sikerült, míg az ellenfélnek minden bejött. Lefociztak bennünket és a mai napig senki sem tudja, hogy mi történt − idézte fel.

A rutinos szakember szerint nehéz lesz mentálisan kiheverni ezt a vereséget, de kötelező. A menesztett Csercseszov után jön egy új edző (azóta kiderült, hogy ez újra a már harmadszor beugró Máté Csaba lesz - a szerk.), aki talán új hitet adhat, új módszereket vezethet be és új taktikai elemeket hozhat. Az FTC játékosállománya ugyanis magyar szinten kiemelkedően erős, de sok jó játékos még nem egy csapat. A feröeri viszont ezen a szerdai estén (is) az volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában