Megyefoci

2023.06.14. 20:01

Őket díjazták az MLSZ vármegyei díjátadóján: íme az összes név!

Tatán adták át az év legjobbjainak járó kitüntetéseket a megyei labdarúgásban szereplő játékosoknak, csapatoknak, edzőknek június 13-án, kedden. Sok jó teljesítmény volt az idei megyefoci-szezonban.

Herczeg István

Idén nem volt ellenfele az Almásfüzitőnek a női mezőnyben. Díjat kapott Bácskay Bettina, Schöffer Antal és Katona Vanda Laura is

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatósága rendkívül sok díjat osztott ki, valamint a Kemma.hu közönségszavazatai alapján mi is átadtuk az év legjobbjainak járó elismeréseket. A majd száz fős rendezvényen először dr. Kancz Csaba, az igazgatóság társadalmi elnöke, majd Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője beszélt a megyei labdarúgás idei évéről.

A díjátadó a gólkirályokkal kezdődött: a legelső díjat az U14-es korosztály déli csoportjának gólkirálya, Varga Patrik kapta, aki 47 gólt szerzett az Ács színeiben. Ugyanezen korosztály északi csoportjában Zsámbékra került a díj, hiszen Gáspár László Ákos nem kevesebb, mint 59 gólt rámolt be a szezonban.

Az U16-os bajnokság északi felében a komáromi Imrek Dávid szintén 59 góllal lett gólkirály, az elismerését Mayer Lászlótól vehette át. Délen szintén Ácsra került a gólkirályi cím, Kertész Dániel Levente 36 góllal szomorította az ellenfelet. Egészen elképesztő teljesítményt tett le az asztalra az U16-os lányok korosztályában Bácskai Bettina, hiszen az almásfüzitői játékos 75 találattal lett gólkirály, így megérdemelten vehette át a kitüntetését Magyar Sándortól, a női bizottság elnökétől. Bácskainak nem ez volt az egyetlen címe ezen az estén, de erről majd később...

A női U19-ben nem okozott nagy meglepetést, hogy Katona Vanda Laura tovább bővítette a kollekcióját, az Almásfüzitő támadója 61 gólt szerzett, és neki sem ez volt az egyetlen díja kedden. A női felnőtt bajnokságban Majtán Luca (Környe) lett a gólkirály, ehhez 34-szer kellett betalálnia.

A másodosztályú U19-es fiúk között délen megoszlott a gólkirályi cím, hiszen Kovács Ákos és Szabó József is 46-46 gólt szerzett. Az ellenfelek szerencsétlenségére ők csapattársak, mindketten a Mocsa U19 mezét hordják hétről-hétre. Az északi-csoportban a Hajdu Antal FDSE fiatalja, Molnár Balázs lett a gólkirály, 49 gólt pakolt a hálóba.

A megyei I. osztályú U19-es korosztályban a már a felnőtteknél is stabilan szereplő Polovicz Attila Zsolt lett a gólkirály Kecskédről, pedig még csak 16 esztendős. Ezt egy nagy időbeli ugrás követte, hiszen az utánpótlás játékosok után az öregfiúk gólkirályok következtek. Északon a szomódi Kalmár János 29 góllal lett gólkirály.

A felnőtt mezőnyben Kovács Henrik (Tardos) és Gyüszi Levente (Császár-Ete II.) voltak a másodosztály gólkirályai, ráadásul egyben bajnokságot is ünnepelhettek az északi és déli csoportban. Előbbi 46, utóbbi 58 gólt szerzett a mögöttünk tudott szezonban.

A másodosztályban a Mocsa és a Tokod adta a két gólkirályt, előbbi Csizmadia Rajmundot, utóbbi Zsolnay Zsolt Pált, mindketten 32-32 találatot jegyeztek. A megyei első osztály legjobbja Fodor Martin lett, így ismét Koppánymonostorra került a gólkirályi cím, ezúttal 22 találat kellett hozzá.

A gólkirályok után a szakmai díjak következtek, amelyeket a klubvezetők szavaztak meg. Az év legjobb női játékosa Majtán Luca (Környe) lett, az év női utánpótlás edzője pedig Schöffer Antal, aki Almásfüzitőn dolgozik. Az év utánpótlás játékosa elismerést a gólkirály Polovicz Attila Zsolt vehette át, az öregfiúk között pedig a gyermelyi Farkas Antal lett a legjobb, aki Szabó Györgytől vehette át az elismerést.

Az év játékvezetője Kreitl Tamás lett, aki a vármegyei kupa döntőjét is vezette. Az év sportvezetője díjat a harmadosztályban Szabó Csaba vihette haza Csémre, az év játékosa ebben az osztályban Tardosra került, hiszen Kovács Henriket díjazták, míg az év edzője a szomódi Andai Béla lett.

A másodosztályban az év sportvezetője és az év vezetőedzője cím is Lábatlanra került, ami nem túl nagy meglepetés, hiszen megnyerték a bajnokságot, így Dr. Csizmadia István és Karcagi Pál díjazva lett, míg az év játékosa Csizmadia Rajmund lett. Ő egyébként megkapta az év utánpótlás edzője kitüntetést is, ami szintén nem túl nagy meglepetés. Az első osztályban az év játékosa a tatai Mártonfi Máté lett, az év edzője a bajnoki címet összehozó Darabos Gábor, az év sportvezetője címet pedig Richter Tamás vihette haza Vértessomlóra. 

A Fair Play díjak is kiosztásra kerültek. Az első osztályban a Wati Kecskéd KSK, a másodosztályban a Baj KSE, a harmadik ligában pedig a Naszály SE és a Császár-Ete II volt a legsportszerűbb. Az este a Kemma.hu-24 Óra közönségszavazatainak átadásával zárult. Előbb Herczeg István adta át az első osztályban legtöbb voksot gyűjtő Mann Patriknak (Nyergesújfalu), és a másodosztályban legjobbnak bizonyuló Rácz Richárdnak (Mocsa), majd Takács Zoltán főszerkesztőnk Kovács Henriknek (Tardos) és a sorozatban negyedszer nyerő Katona Vanda Laurának (Almásfüzitő) adta át az év legjobbjának járó elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában