OCR

2023.06.07. 21:15

Megnéztük a történelmi tatai Eb akadálypályáját: lesz mit leküzdenie a versenyzőknek

Sokaknak lehet még ismeretlen az OCR rövidítés, de hamarosan minden sportbarát megtanulja, ugyanis az öttusa egyik leendő számáról van szó. Az OCR Európa-bajnokságot Tatán rendezik meg.

Kemma.hu

Június 8-án rajtol a 2023-as OCR Európa-bajnokság, amelyre 31 országból 1500 sportoló érkezik Tatára. Az Obstacle Course Racing (OCR) egyfajta terep- és akadályfutás, amelynek célja, hogy a versenyzők úgy küzdjék le az akadályokat, hogy a futásból kialakult sebesség és lendület megtörjön. Június 7-én mi magunk is megnéztük, milyen akadályokat kell majd leküzdenie a versenyzőknek az Európa-bajnokságon. 

Már csak azért is érdekes az akadálypálya, mert a Nemzetközi Öttusa Szövetség döntése nyomán az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó-verseny fogja felváltani. A felnőttek számára a 2024-es párizsi olimpián még lesz lovaglás, viszont a 22 év alatti, fiatal öttusázók számára már 2023-tól a lovaglás helyett az OCR szerepel a versenyeken. Ebből a szempontból a tatai viadal történelminek is mondható, hiszen most vizsgázik nagyban az egész sportág is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában