vívás

2023.06.14. 20:53

Kun Anna még nem az olimpiára tekint

Csütörtöktől az egyéni Európa-bajnokságon vesz részt a tatai vívó.

Kun Attila

Kun Anna legközelebb a plovdivi Európa-bajnokságon vív

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kun Attila

Ahogyan arról beszámoltunk, szerda délután a tatai várban névszponzorációs szerződést kötött egymással a Tatai Vívó Sport Egyesület és a Tom-Ferr Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. Az ünnepélyes rendezvényen a tatai klub tagjai is részt vettek a legfiatalabb vívóktól az edzői stábig. Természetesen tiszteletét tette a klub élversenyzője, a magyar női párbajtőr-ranglista vezetője, Kun Anna is, aki kifejezte örömét, hogy az egyesület biztos háttérre lelt. Anna beszélt a közeljövő terveiről is: 

– Csütörtökön utazunk Plovdivba az egyéni Európa-bajnokságra, ahol az éremszerzéssel lennék igazán elégedett. Ezt követően az Európa Játékokon veszünk részt Krakkóban, ahol az egyéni mellett csapatverseny is lesz. Számunkra jelenleg az utóbbi a fontosabb, hiszen ennek az eredménye beleszámít az olimpiai kvalifikációba – tudtuk meg a kiváló párbajtőrözőtől, aki eddig két olimpiai kvalifikációs versenyen vett részt: Caliban a 16 között búcsúzott, Fudzsejrában pedig harmadik lett, de a jövő évi olimpiáig még nem tekint. – Mindig a következő verseny lebeg a szemem előtt, az olimpiáig pedig lesz még világ- és Európa-bajnokság, valamint több világkupa-verseny is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában