Labdarúgás

2023.06.27. 18:37

Ismét egymással küzd a Komárom és a Tatabánya, csatlakozik a Dorog

Vármegyénk három csapattal képviselteti magát a következő szezonban az NB-s labdarúgó-bajnokságokban, mindhárman az NB III. Északnyugati csoportjában kaptak helyet.

Kun Attila

Ismét jöhetnek a Tatabánya–Komárom vármegyei rangadók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A Magyar Labdarúgó-szövetség közzétette az új rendszerben lebonyolítandó NB III. csoportbeosztását. A 2023-2024-es szezonban már nem három, hanem négy csoportra (délkeleti, délnyugati, északkeleti, északnyugati) osztották a klubokat területi alapon, csoportonként 16-16 (összesen 64) csapat játszik majd egymással (az előző szezonban három csoportban 20, összesen 60 csapat indult a harmadik vonalban).

Mint ismert, vármegyénknek a 2022-2023-as idényben három NB III-as csapata volt: az Opus Tigáz Tatabánya a második, a Komárom VSE a 12., az újonc Zsámbéki SK pedig a 20., utolsó helyen végzett a Nyugati csoportban. A Zsámbék kiesett, csatlakozott viszont a harmadosztály mezőnyéhez az NB II-ből kieső Dorogi FC, így (miután a vármegyei bajnok Nyergesújfalu SE elbukta a Salgótarjáni BTC elleni osztályozót), szűkebb hazánk továbbra is három csapattal képviselteti magát a harmadosztályban. Más kérdés, hogy feljebb már eggyel sem, amire már nyolc éve nem volt példa...

Mindhárom együttesünk az Északnyugati csoportba került, melynek mezőnye a következő: Balatonfüred, Bicske, Budaörs, Csorna, Dorog, ETO Akadémia, Gyirmót FC Győr II., Kelen, Komárom, Puskás Akadémia II., Sopron, Szombathelyi Haladás, Tatabánya, III. kerületi TVE, Veszprém, ZTE II. 

A bajnoki idény végén a négy csoportelsőt két-két párba sorsolják, a párharcok győztesei feljutnak az NB II-be.

A legrosszabb 13. helyezett, valamint a 14-16. helyezettek kiesnek az NB III-ból.

A bajnokság július 30-án kezdődik és 2024. május 26-án ér véget. Az osztályozó mérkőzéseket 2024. június 2-án és június 9-én rendezik.

 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában